Ubisoftin musikaalinen seikkailupeli Ode näyttää oudon lumoavalta

01.12.2017 11:03 | Muropaketin toimitus

Ubisoftin äskettäin julkaisema Ode näyttää poikkeuksellisen kauniilta julkaisutrailerillaan. Omaperäisessä pelissä seikkaillaan fantasiamaailmoissa, joissa kaikki on musiikkia.

Muun muassa Watch Dogs 2:n (2016) ja Ghost Recon Wildlandsin (2017) kehityksessä avustanut Reflections-studio on kaikessa hiljaisuudessa julkaissut pelin, joka näyttää poikkeuksellisen tunnelmalliselta ja omaperäiseltä. PC:lle pari päivää sitten julkaistu Ode on ”musikaalinen tutkimusmatkailupeli”, joka kustantaa Uplayssa vain 4,99€.

Virallisen kuvauksen mukaan Odessa pelaajan tehtävänä on kerätä pudonneita tähtiä neljässä fantasiamaailmassa, joista paljastuu ”melodisia maisemia”. Pelaajan toiminta luo maailmaan ”kerros kerrokselta musiikkia”, ja hänen rooliaan verrataan orkesterin kapellimestariin. Pelin luvataan tarjoavan myös täyden vapauden tutkia pelimaailmoita.

Kuvausta parempaa esimakua Odesta tarjoaa julkaisutraileri, jonka näet alta. Metacriticissä pelille on tähän mennessä julkaistu vain muutama arvio, mutta niiden perusteella Ode on ”yhdistelmä musiikkia, tasohyppelyä ja runoutta”, kuten IGN Italia toteaa.

Muropaketin uusimmat