UUSIMMAT

Uhkaavalle avaruusasemalle pääsee vihdoinkin: System Shock -uusioversio sai julkaisupäivän – Kokeile demoa vaikka heti

26.02.2021 19:49 | Muropaketin toimitus

System Shock -uusioversio julkaistaan kesällä, ja demo on jo nyt saatavilla.

Nightdive Studios on kertonut, että sen kehittämä System Shock -uusioversio tulee saataville ensi kesänä. Peliä pääsee kokeilemaan jo nyt, sillä sen demo on julkaistu Steamissa. Konsolipelaajat pääsevät demon kimppuun myöhemmin.

Peliä on kehitetty vuonna 2016 käynnistyneen joukkorahoituksen avulla, ja sen oli alkujaan tarkoitus olla pelin reboot-versio. Kehitystyö jouduttiin keskeyttämään joksikin aikaa, sillä projekti paisui niin suureksi, ettei sen jatkaminen ollut enää mahdollista.

System Shock -uusioversio on ennakkotilattavissa, ja sen mukana tulee System Shock 2: Enhanced Edition, joka on sekin työn alla. System Shock vie pelaajan hakkeriksi, joka kaapataan seonneen tekoälyn johtamalle Citadel Station -avaruusasemalle. Sen käytävillä kulkee murhanhimoisia robotteja ja hirviöiksi mutatoituneita ihmisiä, eikä selviytyminen ole itsestään selvää.

System Shock julkaistiin alkujaan 1994, ja sen on kehittänyt Looking Glass Studios. Aikaansa edellä ollut studio teki monia omaperäisiä ja kehuttuja pelejä, jotka onnistuivat luomaan täysin uusia lajityyppejä. Ultima Underworld oli ensimmäinen roolipeli, joka kuvasi toimintaa ensimmäisestä persoonasta 3D-ympäristössä. Peli on täysin epälineaarinen, ja sitä voi pelata omalla pelityylillään.