UUSIMMAT

Uskaltaako nykymaailmassa enää streamata? Useat Twitch-julkkikset pelkäävät turvallisuutensa puolesta

14.09.2018 19:07 | Muropaketin toimitus

Viimeaikaiset pelaajiin kohdistuneet väkivallanteot ovat pelästyttäneet monet Twitch-streamaajat. Nyt kysymys kuuluu, kuinka Twitch-julkkikset voivat taata turvallisuutensa.

Pari päivää sitten uutisoimme, kuinka suositun PUBG-streamaaja Dr. Disrespectin taloa kohti ammuttiin laukauksia kesken Twitch-lähetyksen. Muutama viikko sitten Yhdysvalloissa järjestetyssä Madden 19 -peli aluekarsinnassa tapahtui puolestaan joukkoammuskelu, jossa kuoli kolme ja haavoittui yli kymmenen ihmistä.

Viimeaikaiset tapahtumat ovatkin saaneet monet kuuluisuuteen nousseet Twitch-streamaajat pelkäämään turvallisuutensa puolesta, raportoi Kotaku. Muun muassa Ellohime on kertonut, että tämän kotiovelle ilmestyi jokin aika sitten kutsumaton ”fani”, eikä tämä enää välttämättä uskalla osallistua TwitchConiin.

Call of Dutya ja Fortnitea streamaava Tabor Hill kertoi, että myös tämän taloon oli viime vuonna ammuttu luoti. Ash-nimimerkki kertoo pelkäävänsä turvallisuutensa puolesta ihmismassojen keskellä ja harkitsee kantavansa tulevaisuudessa mukanaan pippurisumutetta.

Br0dyman-nimimerkillä stremaava pelaaja ohjeistaakin uusia streamaajia varovaisuuteen anonymiteetin kautta. ”Älkää kertoko nimeänne tai kotiosoitettanne internetiin”. Moe-nimimerkki puolestaan toivoo apua Twitchiltä turvallisuuskoulutuksen muodossa: ”Uudet Twitch-julkkikset eivät ole tottuneet julkisuuden varjopuoliin. Siksi Twitchin tulisi ohjeistaa heitä turvallisuuden tiimoilta.”

”Varakkaampien ja todella kuuluisien streamaajien kannattaisi myös harkita turvakameroiden hankintaa sekä muuttoa porttien takana sijaitseville asuntoalueille”, Moe jatkaa.