Usko Switchiin on vahva: Nintendo aikoo valmistaa ensi vuonna tolkuttomasti konsoleita

13.11.2017 14:55 | Muropaketin toimitus

Nintendo tulee valmistamaan ensi vuonna jopa 30 miljoonaa Switch-konsolia. Lukema on yli kaksi kertaa enemmän kuin Wii U:ta myytiin koko elinaikanaan.

Hiljattain kerroimme, että Nintendolla on menossa todellinen huippuvuosi. Maaliskuun alussa ilmestynyttä Nintendo Switchiä myytiin puolen vuoden aikana peräti seitsemän miljoonaa kappaletta, ja myös konsolin pelit ovat menestyneet erinomaisesti.

GameSpot kertookin (Wall Street Journalin artikkeliin perustuen), että Nintendo tulee valmistamaan uutta konsoliaan melkoisen erän ensi vuonna. Switchiä tullaan tekemään peräti 25-30 miljoonaa kappaletta. Vertailun vuoksi kerrottakoon, että yhtiön edellinen konsoli Wii U myi koko elinaikanaan vain noin 13,5 miljoonaa kappaletta. Myös GameCubea myytiin aikanaan alle 22 miljoonaa kappaletta.

Nintendo näyttääkin todella luottavan konsolinsa myyntipotentiaaliin. Yhtiön myyntiodotusten perusteella ensimmäisen 14 kuukauden aikana konsolia myytäisiin lähes 17 miljoonaa kappaletta.

Switchin pelivalikoima on myös alkanut monipuolistua vuoden kuluessa. Alunperin pelien vähäisestä määrästä kärsinyt konsoli sai äskettäin Super Mario Odysseyn, joka myi pelkästään julkaisuviikonloppunaan kaksi miljoonaa kappaletta, ja äskettäin myös viime vuotinen räiskintähitti Doom ilmestyi Switchille. Tällä viikolla konsolille ilmestyvät myös L.A. Noiren (2011) remasteroitu versio, sekä The Elder Scrolls V: Skyrim (2011).