UUSIMMAT

Uskomaton sattuma herätti 5 vuotta sitten hylätyn mobiilipelin kuolleista – kehittäjä lahjoittaa rahat hyväntekeväisyyteen

18.01.2022 15:20 Muropaketin toimitus

Wordle-selainpeli on viraalihitti, mutta moni sekoitti sen viisi vuotta sitten kehitettyyn sovellukseen yllättävin seurauksin.

Todelliseksi viraalihitiksi noussut Wordle on jo poikinut klooneja, jotka yrittävät kopioida kehittäjä Josh Wardlen mainiota sananarvauspeliä. Mutta kuinka ollakaan, se ei ole ensimmäinen peli nimeltä Wordle.

Eurogamer raportoi, että Apple App Storessa ilmestyi viitisen vuotta sitten mobiilipeli nimeltä Wordle. Se oli tuolloin vain 18-vuotiaan Steven Cravottan kehittämä sovellus, joka jäi vähälle huomiolle ja jonka päivityksen Cravotta pian lopetti.

Vuoden alussa Cravotta sitten huomasi yllätyksekseen, että vanhaa peliä oli yhtäkkiä ladattu 200 000 kertaa viikossa. Ilmeisesti monet Wordlesta kuulleet eivät tienneet, että kyseessä on vain selainpeli, ja sekoittivat uuden someilmiön Cravottan vanhaan julkaisuun. Kävi kuitenkin niin, että moni pelaaja on viihtynyt vanhemman Wordlen parissa ja alkanut käyttää rahaansa sovelluksen mikromaksuihin.

LUE MYÖS: Someilmiöksi noussut Wordle sai täysin absurdin kloonin – Absurdlessa arvattava sana vaihtuu joka arvauskerta

Tulojen yllättämä Cravotta tekikin sitten päätöksen lahjoittaa kaikki tuotot hyväntekeväisyyteen. Hän otti yhteyttä uuden Wordlen kehittäneeseen Wardleen, ja yhdessä he valitsivat lahjoituskohteeksi nuorison lukutaito-ohjelman Kalifornian West Oaklandissa. Uutinen ei kerro, kuinka suuri lahjoitettava summa on, mutta kaksikko uskoo sillä olevan merkittävä vaikutus.