Uuden Harry Potter -peli Hogwarts Legacyn kehittäjät: ”J. K. Rowling ei ole ollut mukana pelin tuotannossa”

18.09.2020 11:34 Muropaketin toimitus

Warner Bros Gamesin torstaina julkistama Harry Potterin maailmaan sijoittuva Hogwarts Legacy ei ole Rowlingin tekosia, joskin se perustuu viime aikoina kohuihin ajautuneen kirjailijan teoksiin.

Julkaisija on julkaissut kotisivuillaan UKK-sivun, jossa yhdessä kohdassa kysytään, onko J. K. Rowling mukana pelin teossa ja perustuuko se hänen kirjoittamaan tarinaan. Vastaus molempiin on kuitenkin ei.

”J. K. Rowling ei ole ollut suoraan tekemisissä pelin kehityksen kanssa, joskin hänen erityislaatuiset kirjoitukset toimivat pohjana kaikkiin Wizarding Worldissa tapahtuviin projekteihin. Tämä ei ole uusi tarina J. K. Rowlingilta.”

Vaikka tarina ja käsikirjoitus ovat omaa käsialaa, kirjailija on kuitenkin antanut siunauksensa Portkey Gamesille käyttää hänen luomuksiaan WB Gamesin peleissä.

Hogwarts Legacy ei perustu kirjoihin tai elokuviin, vaan sen sijaan 1800-luvulle ja tutkii velhouniversumia uudesta kulmasta avoimen maailman toimintaroolipelinä, jossa pelaaja on yksi muinaista taikuutta hallitsemaan pystyvistä velhoista.

Lue myös: Uusi Harry Potter -peli Hogwarts Legacy julkaistaan pahimpaan mahdolliseen aikaan