Uudet konsolit ilmestyvät pian – nämä ovat nykyisen sukupolven parhaat pelit

06.07.2020 13:39 | Muropaketin toimitus

PlayStation 5:n ja Xbox Series X:n ilmestymisen kynnyksellä on hyvä muistella päättyvän sukupolven ylistetyimpiä pelejä.

Uusi konsolisukupolvi tekee tuloaan, eikä nykyisen sukupolven konsoleille saavu enää juurikaan suuria pelijulkaisuja, jotka eivät kääntyisi myös uusille alustoille. Onkin hyvä aika katsoa, mitkä pelit saivat parhaan vastaanoton PlayStation 4:llä ja Xbox Onella vuosien varrella. (Jätämme Switchin pois vertailusta, sillä Nintendo on tuskin hylkäämässä hittialustaansa vielä vähään aikaan.)

Metacriticin listaamissa arvoisteluissa sukupolvensa parhaiksi peleiksi ovat Sonyn ja Microsoftin konsoleilla nousseet kiistatta Rockstar Gamesin menestyspelit. Red Dead Redemption 2 ja Grand Theft Auto V ovat nimittäin saaneet kirkkaasti korkeimman keskiarvon molemmilla alustoilla.

Alle kokosimme yhdeksän parhaan keskiarvon saanutta peliä PlayStation 4:llä sekä Xbox Onella. Jätimme rajauksen yhdeksään, sillä tätä alempana listalla saman keskiarvon saaneita pelejä oli jo runsaasti.

Merkittävin ero alustojen välillä on kiistatta PS4:n yksinoikeuspeleissä. Pleikkarin kehutuimpiin peleihin lukeutuvat monet Sonyn itsensä kehittämät pelit, kun taas Xbox Onella on yksi ainoa Microsoftin yksinoikeuspeli listallaan.

PlayStation 4:n kehutuimmat julkaisut (keskiarvo suluissa):

 1. Red Dead Redemption 2 (97)
 2. Grand Theft Auto V (97)
 3. Persona 5 Royal (95)
 4. The Last of Us Remastered (95)
 5. God of War (94)
 6. The Last of Us Part II (94)
 7. Persona 5 (93)
 8. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (93)
 9. Uncharted 4: A Thief’s End (93)

Xbox Onen kehutuimmat julkaisut (keskiarvo suluissa):

 1. Red Dead Redemption 2 (97)
 2. Grand Theft Auto V (97)
 3. Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (95)
 4. Celeste (94)
 5. Resident Evil 2 (93)
 6. Inside (93)
 7. Forza Horizon 4 (92)
 8. Divinity: Original Sin II – Definitive Edition (92)
 9. What Remains of Edith Finch (92)