Uusi ”dokumenttipeli” vie pelaajan varmaan kuolemaan keskelle tosielämän katastrofia

22.01.2018 13:59 | Muropaketin toimitus

Puolalaisstudio Jujubee kehittää dokumentaarista peliä Kurskin sukellusveneonnettomuudesta, jossa menehtyi 118 miehistön jäsentä.

Kursk on tuleva peli, joka keskittyy samannimisen K-141 Kursk -sukellusveneen todelliseen, tuhoisaan onnettomuuteen. Kursk upposi elokuussa vuonna 2000 Barentsinmerellä torpedo-osastolla tapahtuneen räjähdyksen vuoksi, eikä yksikään miehistön jäsen selvinnyt hengissä.

PC Gamerin mukaan puolalainen Jujubee-studio julkisti Kurskin onnettomuuteen keskittyvän pelin jo vuonna 2015, mutta on sittemmin pitänyt hiljaiseloa asiasta. Nyt studio on kuitenkin kertonut, että peli on yhä tuloillaan ja se ilmestyy tänä vuonna PC:lle.

Jujubee kuvailee Kurskin olevan ”historian ensimmäinen seikkailu-dokumenttipeli”. Pelihahmona on vakooja, joka yrittää hankkia tietoa sukellusveneellä käytettävistä torpedoista. Valtaosin itse sukellusveneeseen sijoittuvassa pelissä käydään myös Moskovassa sekä Murmanskin Vidjajevossa.

Pelaajan valintojen kerrotaan myös vaikuttavan pelin tarinaan ja loppuratkaisuun. Koska Kursk kuitenkin pyrkii todenmukaisuuteen, voi pitää melko varmana, että pelistä ei ole mitään mahdollisuutta selvitä hengissä.

Alta näet muutaman kuvan Kurskista, sekä vuonna 2015 ilmestyneen teaser-trailerin. Jujubee on myös julkistanut, että pelille on suunnitteilla kaksi laajennusta: ensimmäinen kertoo erään vangin pakenemisesta Kengirin vankileiriltä vuonna 1954, eikä liity Kurskin onnettomuuteen millään tapaa, ja toinen taas lisää pääpeliin VR-tuen.

Kurskin tarkkaa julkaisupäivää ei ole paljastettu.