UUSIMMAT

Uusi modiprojekti tuo PC:lle GTA-pelin, jota harvempi on pelannut

28.05.2018 12:14 | Muropaketin toimitus

Grand Theft Auto Advance -peli saapuu innokkaan pelimodaajan toimesta PC:lle, GTA III:n modina.

Grand Theft Auto III muutti suositun rikospelisarjan kolmiulotteiseksi vuonna 2001, mutta vielä vuonna 2004 ilmestyi perinteinen, yläpuolelta kuvattu GTA-peli Game Boy Advancelle. Yksinkertaisesti nimellä Grand Theft Auto Advance julkaistu peli on esiosa GTA III:n tapahtumille, ja jatko-osa myöhemmin ilmestyneelle GTA: Liberty City Storiesille (2005).

Koska GTA Advance ilmestyi vain Nintendon käsikonsolille, ei se tavoittanut yhtä suurta yleisöä kuin Rockstarin muut hittipelit. Ehkäpä juuri siksi modaaja Xrtist// on päättänyt tuoda pelin PC:lle. Kyseessä ei kuitenkaan ole suora käännös, vaan PC Gamer kertoo, että on modaaja tehnyt koko pelin uudelleen GTA III:n modina.

Kuten uskollinen faniprojekti vaatii, on Xrtist// editoinut GTA III:n pelimaailman sen mukaan, miltä se GTA Advancessa näyttää. Molemmat pelit sijoittuvat Libert Cityn fiktiiviseen kaupunkiin, mutta koska GTA Advance tapahtuu muutama vuosi GTA III:a ennen, on kartassa muutamia olennaisia eroja. Alla olevista kuvista näet saman kohdan maailmasta pelimodissa sekä alkuperäisessä GTA Advancessa.

PC Gamerin mukaan GTA Advance -modi ilmestyy 1. kesäkuuta, ja sen pitäisi sisältää alkuperäisen pelin tapaan 41 tarinallista tehtävää. Modin beta-version voi ladata jo nyt Mod Databasesta.

en