Uusi pelistudio haluaa mullistaa moninpelit: ”Voittamiseen perustuvat pelit ruokkivat toksista pelikulttuuria”

10.07.2019 16:33 | Muropaketin toimitus | 1

Entisten Riot Gamesin kehittäjien perustama Vela Games pyrkii mullistamaan verkkomoninpelit radikaalilla ajatuksella.

Vela Games on viime vuonna Dublinissa perustettu uusi pelistudio, joka pyrkii tarjoamaan suosittujen verkkomoninpelien markkinoille jotain uutta. Studion ovat perustaneet Riot Gamesin entiset työntekijät Travis George ja Lisa Newon George, sekä pelikerronnan suunnittelija Brian Kaiser.

League of Legendsistä tunnetun Riot Gamesin kautta studiolla on vahva pohja kilpailullisissa moninpeleissä, mutta Vela Gamesin tavoite on kuitenkin kunnianhimoisempi.

”Kun pelissä on kyse vain voittamisesta, silloin jonkun täytyy hävitä”, selittää Lisa Newon George Games Industryn haastattelussa. ”Voittoon ja häviöön perustuvassa pelissä pelisuunnittelu voi aiheuttaa stressiä ja toksisuutta pelaajayhteisössä.”

George myös huomauttaa, että co-op -pelaamista tukevat, ei-kilpailulliset pelit on useimmiten suunniteltu alunperin yksinpeleiksi. Sen sijaan yhteistyötä edellyttäviä ja kokonaan kilpailemisesta luopuneita moninpelejä ei juurikaan ole tarjolla. Juuri tällaista peliä uusi studio on lähdössä toteuttamaan.

Vela Games on kerännyt jo lähes 3,5 miljoonaa euroa rahoitusta, mutta studion ensimmäistä projektia ei ole vielä julkistettu. Jäämme odottamaan mielenkiinnolla, saako uusi pelitalo aikaan jotain täysin uutta verkkomoninpelien genressä.