Uusi Resident Evil -elokuva unohtaa toiminnan ja palaa pelisarjan kauhujuurille

27.11.2018 12:00 | Muropaketin toimitus

Käsikirjoittaja Greg Russo kertoo ottaneensa uuteen Resident Evil -elokuvaan vaikutteita etenkin Resident Evil 7: Biohazardista.

Resident Evil -elokuvasarja tuli päätökseensä viime vuonna Resident Evil: The Final Chapterin myötä, mutta Capcomin hittipeleistä ollaan jo suunnittelemassa seuraavaa elokuvaa. Käsikirjoittajaksi pestattu Greg Russo kertookin CBR:n mukaan saaneensa jo elokuvan käsikirjoituksen valmiiksi.

Russon mukaan luvassa on merkittävä suunnanmuutos Paul W.S. Andersonin ohjaamiin Resident Evil -elokuviin verrattuna.

”Alkuperäisten pelien fanina olen aina pitänyt sarjan ytimenä kauhua ja toimintaa toissijaisena”, Russo kuvailee. ”Tuntui siis vaan järkevältä palata kauhujuurille.”

Russo mainitsee käsikirjoituksen innoittajaksi erityisesti sarjan toistaiseksi uusimman pelin, Resident Evil 7: Biohazardin (2017). Peli panosti Russon käsikirjoituksen tapaan enemmän kauhuelementteihin ja se sai myös Muropaketin arviossa täydet pisteet.

Russo kuitenkin korostaa, että käsikirjoitus on jo poistunut hänen käsistään, eikä hän ole ”varma mitä sille tehdään”. Tuotantoyhtiö on aiemmin vihjaissut, että Resident Evil saattaa jatkaa elämäänsä elokuvateatterien sijaan televisiossa, joten jää nähtäväksi, kuinka Russon käsikirjoitukselle käy.