UUSIMMAT

Uusi strategiapeli ehtii olla Steamissa vain vuorokauden – siirtyy Epic Games Storen yksinoikeuspeliksi

16.04.2019 14:39 | Muropaketin toimitus

Ubisoftin uusi strategiapeli Anno 1800 poistuu tänään Steamista ja siirtyy oletettavasti Epic Games Storen yksinoikeuspeliksi.

Blue Byte -studion kaupunkisimulaattori- ja strategiapeli Anno 1800 ilmestyy tänään, 16. huhtikuuta, hyvin erikoisessa tilanteessa. Peli on nimittäin ollut ennakkomyynnissä Steamissa ja sen voi ostaa Valven pelipalvelun kautta vielä tänään, mutta huomisesta eteenpäin pelin jakelu siirtyy kokonaan ”toiseen PC-kauppaan”.

Kuten GameSpot kertoo, on tämä toinen jakelija todennäköisesti Epic Games Store, joka on pyrkinyt aktiivisesti nousemaan Steamin haastajaksi PC-pelien myynnissä. Epicin Anno 1800 -sivulla ei myöskään ole mitään lisätietoja asiasta, joten sen voi olettaa pysyvän pelikaupan myynnissä myös jatkossa.

Hiljattain Epic Games Store herätti huomiota nappaamalla peräti puolen vuoden yksinoikeuden tulevaan Borderlands 3 -räiskintäpeliin. Myös Fortniten kehittäjänä tunnettu Epic Games pyrkiikin toimitusjohtajansa Tim Sweeneyn mukaan samaan sarjaan Googlen ja Facebookin kanssa, mihin myös pelikaupan aggressiivinen laajentaminen sopii hyvin.

Anno 1800 on teollisen vallankumouksen aikaan sijoittuva strategiapeli, jonka Muropaketin toimittaja totesi lupaavaksi jo alkuvuoden ennakkotestissä. Alta näet pelin trailerin ja voit lukea ensituntumamme.

Ensituntumat: Huhtikuussa ilmestyvä Anno 1800 vaikuttaa lupaavalta peliltä – ainakin kaupunginrakentelun osalta