Uusimmat

Angry Birds jatkaa yhä suomalaisvedossa

23.10.2010 16:00 Miikka Lehtonen

Loppuviikko meni iloisesti silmiä pyöritellessä, kun pelisaitti toisensa jälkeen uutisoi, miten EA oli ostanut hittipeli Angry Birdsin muka tehneen Chillingon. Todellisuudessahan kyseessä oli vain julkaisija, jota hehkutettaessa suomalainen Rovio jäi vähälle huomiolle. Ehkä tähän oli myös hyvä syy, sillä EA ei kaupoillaan Angry Birdsiä saanut.

Tämä varmasti tiedettiinkin EA:lla, mutta muulta maailmalta se meni täysin ohi. Mobiilipelejä julkaiseva Chillingo todella vaihtoi viikolla omistajaa ja liittyi EA:n talliin 20 miljoonan arvoisissa kaupoissa. Moni saitti hehkutti, miten samalla myös Chillingon mainio Angry Birds olisi siirtynyt EA:lle. Väärin ja väärin.

Angry Birdshän on todellakin puhtaasti suomalaisen Rovion käsialaa ja tulee olemaan jatkossakin. Rovion Peter Vesterbacka — tunnetaan myös ammattinimellä Mighty Eagle — väänsi jenkkisaiteille rautalangasta mallia. ”Teimme vain ensimmäisen iPad/iPhone-version tiimoilta yhteistyötä Chillingon kanssa, mutta muuten olemme julkaisseet kaiken itse. Emme tule enää käyttämään Chillingoa. Eihän tässä mitään julkaisijoita tarvitse.”

Vesterbackan puheet on helppo uskoa, sillä Angry Birds on myynyt yli 6,5 miljoonaa kappaletta pelkästään Applen laitteilla. Pelistä julkaistiin äskettäin myös Android-versio, joka osoittautui niin suosituksi, että se kaatoi maailman suurimpiin jakelusaitteihin kuuluvan GetJARin alta aikayksikön.

Tuloillaan on myös versiot ”oikeille” konsoleille ja elokuvastakin on puhuttu. Jäämme innolla odottamaan Angry Birdsin seuraavia vaiheita.

Lisää aiheesta

Suomalainen lintupeli on miljoonahitti

Suomalaishitti Angry Birds suuntaa seuraavaksi oikeille konsoleille

Suomalaishitti Angry Birds julkaistiin Androidille – ilmaiseksi!

Suomalaispeli on Britannian pääministerin suosikki

Lue myös

Perjantaikevennys: Minecraft-kanuuna ampuu eläimiä kiertoradalle

Demon’s Souls pelasti Atluksen talouden

Arvostelu: Alan Wake: The Writer DLC (Xbox 360)

Muropaketin uusimmat