Uusimmat

Apple antoi luvattomalle Iron Sky -pelille kyytiä

20.09.2011 22:30 Jukka O. Kauppinen

Iron Sky -elokuvan kokivat viime viikolla erikoisen yllätyksen, kun kiinalainen Ziiso-pelitalo julkaisti iPadille Iron Sky -nimisen pelin. Elokuvan nimeä, tarinaa ja osittain grafiikkaakin käyttävä peli ei ollut millään muotoa luvallinen tai tekijöiltä lisensoitu.

“Otimme Appleen yhteyttä peliin liittyen ja kun olimme toimittaneet heille laillisesti pätevän valituksen ja todisteet siitä, että olemme Iron Skyn kehittäjiä, peli poistettiin kaupasta”, totesi elokuvan ohjaaja Timo Vuorensola.

“Olemme tyytyväisiä siitä, että Apple toimi näin ripeästi, sekä ennen kaikkea siitä, ettei kukaan faneistamme enää erehdy maksamaan tästä pelistä kuvitellen, että hän tukee ostoksellaan Iron Skyn tekemistä.”
Iron Sky tekee pioneerityötä crowd funding -yhteisörahoittamisessa ja elokuvan 7,5 miljoonan euron budjetista miljoona kerätään faneilta sijoitusten, fanipalveluiden ja oheistuotteiden myynnin muodossa. Kaikki nämä tulot käytetään elokuvan tekemiseen.

Iron Sky on tällä hetkellä jälkituotannossa ja se julkaistaan 4.4.2012.
“Haluamme kuitenkin muistuttaa, ettei meillä ole mitään epävirallisia ja epäkaupallisia faniprojekteja vastaan, kunhan ne eivät esitä olevansa virallisia Iron Sky -tuotteita, ja meille ilmoitetaan niistä”, totesi Iron Skyn sosiaalisen median päällikkö Pekka Ollula.

“Meillä on virallisia video- ja lautapeliprojekteja, jotka tulevat markkinoille lähempänä elokuvan julkaisua. Kaikki, jotka ovat kiinnostuneita tekemään kaupallisia lisensöityjä Iron Sky tuotteita, voivat ottaa yhteyttä meihin.”

Lisätietoja:  http://www.ironsky.net/

Lue myös

Ace Combat Assault Horizon -ennakko (PS3, Xbox 360)

Haukka lentää jälleen – Falcon 4 modernisoitiin BSM-modilla

PS3:a myyty pian 52 miljoonaa

Testissä Deus Exin PC-versio ja oivalliset Xbox-pelikuulokkeet