Uusimmat

Arvostelupäivitys: DJ Hero 2, Star Wars: Force Unleashed II, Tron ja Vanquish

03.12.2010 15:22 Jukka O. Kauppinen

Uutuudet ja wanhukset ovat olleet taas eDomen veikkojen pelailun kohteena. Mielipiteitään aiempiin arvosteluihin ovat tällä erää jakamassa Juho Anttila, Petteri Kaakinen ja Heikki Takala.

Ohessa lainaukset toisista mielipiteistä. Koko näkemyksen löydät varsinaisen peliarvostelun ohesta, pääarvostelun jälkeen.

Lue, nauti, kritisoi ja kokeile!

Vanquish (PS3, Xbox 360)

Lainaus kolmannesta mielipiteestä:

Tiimin edellinen, Bayonetta, loisti mielikuvituksellisuudellaan ja häpeilemättömyydellään. Vanquish ei jää paljoa jälkeen. Rivivastustajat ovat, no, rivivastustajia, mutta pienissä ja niissä rutkasti isommissakin pomoissa riittää ruutia senkin edestä. Mukaan mahtuu useampiakin ikimuistettavia tuttavuuksia, joista eräskin otus päätyi suoraan omalle pelivastustajien top-10-listalle.

Juoni ja ääninäyttely taas. No, onhan se kornia. Oleelliset mieshahmot ärisevät teennäisen miehekkäitä latteuksia tasapainotellen myötähäpeää herättävän korniuden ja täydellisen viileyden rajamaastossa. Tarinassa taas ei löydy syvyyttä lasten kahluuallasta enempää eikä matkan varrelle taida mahtua yhtäkään omaperäistä käännettä, mutta se ei haittaa, kun koko kakun on tarkoituskin olla vain tiivistettyä turboahdettua toimintaa. Ei tätä pidä pysähtyä miettimään.

Juho Anttila

Lue koko arvostelu:  Vanquish (PS3, Xbox 360)

Star Wars: The Force Unleashed II (PC, PS3, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Kenttäsuunnittelu toistaa saman virheen. Huippukohdat ja käänteet jäävät puuttumaan. Pelistä löytyy käytännössä vain yksi todella eeppinen taistelu, enkä puhu nyt itseään toistavasta loppuhuipennuksesta. Samannäköiset käytävät ja liiallinen nojaaminen tusinavastustajiin ovat suuria puutteita, kun parhaat kilpailijat vyöryttävät elämää suuremmilla kohtaamisilla.

Tiedä sitten, mistä pelin tietty laimeus johtuu. Edellisen osan tuottanut ja kakkosen käsikirjoittajanakin häärinyt Haden Blackman lähti LucasArtsilta kesken projektin. Tarkempaa tietoa lähdön syistä ei ole, mutta lopputuloksen maistuessa kompromissilta ei spekulaatioilta voi täysin välttyä. Lykättiinkö peli markkinoille mieluummin nopeasti ja riskejä välttäen sen sijaan, että oltaisiin tavoiteltu kunnianhimoisempaa lopputulosta?

Juho Anttila

Lue koko arvostelu:  Star Wars: The Force Unleashed II (PC, PS3, Xbox 360)

DJ Hero 2 (PS3, Wii, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

DJ Hero palauttaa suoraan aloittelijan pallille riippumatta siitä kuinka paljon pelaajalla on aikaisempaa kokemusta musiikki- ja rytmipeleistä. DJ Hero on niin erilainen tuotos, että jos pyrkii tutoriaalista suoraan Hard- tai vielä vaikeamman tason tiskijukan hommiin, saa miksauksen lopuksi tuskin edes yhtä tähteä pistesaldollaan. Tutoriaali saa homman vaikuttamaan helpolta, mutta siinä vaiheessa kun peli tykittää pahintaan pelaajaa kohti, aivokapasiteetti ei riitä seuraamaan kaikkea mitä pitäisi tehdä ennen kuin on sisäistänyt kontrollit täydellisesti.

Sekin yllättää kuinka mukavaa DJ Heron pelaaminen on, vaikka pelin musiikkitarjonta on viime aikojen pahinta hittikamaa. Kaiken maailman Eminemit ja 50 Centit aiheuttavat edelleen inhoreaktioita, mutta erilaiset miksaukset tekevät niistäkin siedettäviä pelata. Jatko-osan harmittavin puoli on Daft Punkin ja vastaavanlaisen materiaalin vähyys, sillä ensimmäisen DJ Heron Daft Punk -miksaukset olivat pelin parasta antia. Sen sijaan räppi ja R ’n B ovat turhankin suuressa roolissa. Jotain magiaa tässä pelissä kuitenkin on, koska niitäkin jaksaa pelata, vaikkei itse artisteista ja heidän tuotannostaan pidäkään.

Petteri Kaakinen

Lue koko arvostelu:  DJ Hero 2 (PS3, Wii, Xbox 360)

Tron: Evolution (PS3, Xbox 360)

Lainaus toisesta mielipiteestä:

Tron Evolution olettaa pelaajan jo tietävän kuinka sen maailma toimii, siksi asiaan vihkiytymättömät tulevat luultavasti olemaan täysin ulapalla koko juonesta.  Kyseessä on eräänlainen virtuaalinen maailma jossa ihmiset elävät, se, miksi tämä maailma on niin tärkeä ja miksi joku ei vain kirjoittanut format c: jossain vaiheessa peliä, ei kerrota pelin aikana. Kenties tästä syystä mieleni täytti tarinan synnyttämiä kysymyksiä analogioilla virustorjunnan taistelusta näkymättömiä uhkia vastaan. Se, kuinka Norton on oppinut parkouria ja lähitaistelua on sen sijaan rajallisen mielikuvitukseni tavoittamattomissa.

Peruspeli koostuu lähinnä Nortonin seikkailusta Tronin sisusksissa. Virusten ja ISOjen metsästämiseen kuuluu pitkin seiniä ja talon kattoja juoksentelu, sekä kiivas lähitaistelu. Prince of Persian hengessä. Avoimesta maailmasta ei voida juuri puhua, ja peli on kohtalaisen lineaarinen putki välinäytöksestä seuraavaan. Kentät kulkevat samaa rataa: Tasoloikka, taistelu, tasoloikka, pomo, välinäytös. Ne eivät yllätä millään tavalla. Tasoloikka on tosin varsin toimivaa ja vauhdikasta sille päälle sattuessaan, vaikka Norton ei kykenekään hyppimään alas muista kuin ennalta määritellyistä paikoista.

Heikki Takala

Lue koko arvostelu:Tron: Evolution (PS3, Xbox 360)

Lue myös

Farming Simulator 2011 (PC)

PAC-MAN Championship Edition DX (PS3, Xbox 360)

The Fight: Lights Out (PS3)

Two Worlds II (PC, Xbox 360)

Mielenkiintoisinta luettavaa oli…

Katso tilanne vastaamatta

Muropaketin uusimmat