Uusimmat

Arvostelussa kaikki viihde-ennätykset rikkonut megaräiske: Black Ops

19.11.2010 18:00 Jukka O. Kauppinen

Mestari Lehtiniemi on viettänyt viimeiset viikot tiukasti salaisten operaatioiden parissa. Niinkin salaisten, ettemme ole edes täysin perillä missä mies on luuhannut. Välillä hänet on nähty kieppumassa Helsinki-Vantaan lentokentällä, välillä kaupungin ydinkeskustassa. Ja miten se nunnapuku oikein liittyy asiaan? Senkö takia toimituksen mailiboksi kolisi tyhjyyttään?

Lainaus arvostelusta.

Castron salamurhayritys käynnistää tapahtumasarjan, joka  vie iskuun osallistuneita kommandoja milloin mihinkin maailman kolkkaan, kuitenkin aina sinne missä paha kaipaa muutakin palkkaa kuin sovhoosin nahistunutta kaalisatoa.

Noin 8-10 tuntia kestävä yksinpelikampanja ei ole koskaan kuitenkaan ollut Call of Dutyjen suola, eikä se ole sitä tälläkään kertaa. Moninpelissä Black Ops loistaakin edeltäjiään kirkkaammin. Modern Warfare 2:n secret ops oli co-op-pelitilana pidemmän päälle melko ahdistava ja rasittava, mutta Black Opsissa paluun tekevä zombies on jotain aivan muuta. JFK:n, Castron, Richard Nixonin ja Robert McNamaran tähdittämä, kieli poskessa tehty zombieräiskintä näyttää niin sanotusti närhen munat perinteiselle zombiäksönille. Se on hauskaa, koomista, hyvin tasapainotettua ja mahdollinen tylsyys on kiinni korkeintaan peliseurasta, ei niinkään suunnittelusta. Lisäksi siinä on natseja.

Kilpailuhenkisempää moninpeliä kaipaavia Treyarch ei ole myöskään jättänyt kylmäksi. Kentät ovat vaihtelevia, hyvin suunniteltuja ja moninpelin kautta avattavien ominaisuuksien sun muun tilpehöörin määrä on suorastaan hengästyttävä.

Lue juttu: Call of Duty: Black Ops (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Assassin’s Creed Brotherhood (PC, PS3, Xbox 360)

Fable III (PC, Xbox 360)

Mass Effect 2: Lair of the Shadow Broker DLC (PC, PS3, Xbox 360)

Professor Layton and the Lost Future (DS)

Star Wars: The Force Unleashed II (PC, PS3, Xbox 360)

Muropaketin uusimmat