Uusimmat

Bethesda ja Interplay riitautumassa Fallout MMO:sta?

16.04.2009 19:55 Jukka O. Kauppinen

Fallout-sarjan oikeuksien tilanne on mielenkiintoinen. Falloutit tuottanut Interplay myi aikoinaan sarjan oikeudet Bethesdalle. Sitten Interplay lisensoi itselleen Falloutin verkkoseikkailun oikeudet. Vaan nytpä voi käydä niin, että Bethesda raahaa Interplay niskavilloista lakitupaan.

Bethesdan näkemyksen mukaan Interplay ei ole täyttänyt verkkoseikkailun lisensointisopimuksen ehtoja. Syytösten mukaan Interplay ei ole sen enempää aloittanut verkkoseikkailun täysimittaista kehitystyötä 4.4. mennessä, sen enempää kuin onnistunut hankkimaan projektille riittävää rahoitusta. Molemmat ovat Bethesdan mukaan niin räikeitä sopimusrikkoja, että lisenssisopimuksen purkuun löytyy perusteita.

Bethesda ei ole vielä nostanut virallista syytettä mutta jos niin käy, Interplay saattaa menettää lisenssinsä naps vain ja kadottaa näin jotakuinkin viimeisen mahdollisuutensa hengissä sinnittelyyn.

Projektin tilanne näyttää muutenkin nihkeältä, sillä projektia tähdittänyt Falloutien alkuperäissynnyttäjä Jason Anderson lähti äskettäin lätkimään Interplayltä vakaampien olojen perään.

Lähde: Bethesda may sue over Fallout MMO

Lisää aiheesta

Bethesda osti Falloutin oikeudet

Fallout-massiivimoninpeli elää taas

Fallout-veteraani jätti Interplayn

Fallout-veteraani vetämään MMO-projektia

Interplay aloittaa jälleen oman pelituotannon

Tältäkö näyttää Fallout Online?

Lue myös

Arvostelu: The Godfather II (PC, PS3, 360)

C&C päivittyi: nyt jopa 1024×768-reso!

Necrovision kiellettiin Australiassa

Onko Eurooppa jäämässä ilman Fallujah-peliä?

Suomi nuketettiin uusimmassa South Parkissa

Toteutuuko Fallout MMO koskaan?

Katso tilanne vastaamatta