Uusimmat

Bioware ja Blizzard kehuvat toisiaan ristiin

11.02.2011 10:00 Miikka Lehtonen

World of Warcraft. Olet ehkä kuullut siitä, sillä kun on ne reilut 11 miljoonaa pelaajaa ja se pitää suunnilleen yksinään Activisionin taloutta pystyssä. Ja siihen on syy, sillä onhan se hyvä massiivimoninpeli. Tämä on tajuttu myös Biowarella, jonka pomo innostui kehumaan WoWia ja sen vaikutuksia MMO-maailmaan.

DICE-tapahtumassa, eli pelikehittäjien omassa vuotuisessa tapaamisessa ja palkintogaalassa, sattuu ja tapahtuu jos jonkinlaista jännää. Bioware-pomo Greg Zeschuk puhui tapahtuman MMO-seminaarissa The Old Republicin kehityksessä ja paljasti jotain, mikä riemastuttaa monia, mutta kenties myös turhauttaa toisia: WoW on ollut studiolla suuri inspiraation lähde.

”Aina kun markkinoille tulee uusi MMO, minä pelaan ja tarkastelen sitä. Ja jos se peli rikkoo joitain WoWin säännöistä, minun mielestäni se on tyhmää. Jos tällä alalla on jotain standardeja, WoW asetti ne.”

Joten WoWista on myös ammennettu oppeja Biowaren studiolla. Zeschuk kuitenkin toisti jotain, mitä hän ja Biowaren tiimi ovat useasti sanoneet: The Old Republic ei yritäkään olla WoWin tappaja.

”Emme me lähde markkinoille ketään tappamaan, me haluamme vain löytää oman paikkamme ja se on sitten yleisön homma kertoa meille, missä se paikka on.” Terve asenne sinänsä, sillä varsinkin The Old Republicin realistiset talousennusteet huomioiden — 500 000 pelaajalla omilleen, miljoonalla reippaasti voittoa — moisesta asenteesta voi seurata vain hyvää.

Tapahtumassa puhui myös Blizzardin Mike Morhaime. Voisi kuvitella, että mies olisi innoissaan aina, kun joku WoWin tappajaksi himoitseva kompastuu ja kaatuu omaan miekkaansa. Vaan eipä kuitenkaan!

”Ei se mielestäni tee genrelle ainakaan hyvää, kun MMO:t julkaistaan kaikenlaisten ongelmien saattelemina ja pelaajat sitten lopettavat pelaamisen turhautuneena. Toivottavasti The Old Republic tuo mukaan uusia pelaajia, jotka kokeilevat (lisenssin innostamina) MMO:ta ensimmäistä kertaa ja tajuavat, että hehän pitävät pelilajista. Jos he turhautuvat ja lähtevät, ehkä he eivät enää palaakaan. Joten Bioware: tehkää hyvää työtä.”

Lähde: The Old Republic Strategies

Lisää aiheesta

The Old Republic on EA:n kallein peli

Star Wars: The Old Republic ilmestyy syyskuussa

EA: Old Republic -morpille riittää puolikin miljoonaa pelaajaa, mutta miltsi olisi kiva

”Mikään peli ei tule kaatamaan World of Warcraftia”

Blizzard: turha yrittää kopioida WoWia