Uusimmat

Blizzard ja Samsung riitaantuivat: World Cyber Gamesit pelataan ilman StarCraftia?

26.02.2011 16:10 Teemu Hiilinen

World Cyber Games on maailman tunnetuin elektronisen urheilun turnaus, jossa kilpailijat eivät edusta joukkueitaan vaan jokaisesta maasta paikalle lähetetään oma maajoukkue. Tähän asti World Cyber Gamesin peleinä ovat olleet maailmalla menestyneimmät kilpapelit Counter-Strike 1.6, StarCraft, Tekken 6 sekä muita elektronisen urheilun tyypillisiä pelejä.

Tänä vuonna WCG:n finaalit pelataan elektronisen urheilun Mekassa Etelä-Koreassa, maan toiseksi suurimman kaupungin Busanin toimiessa finaalien kotikaupunkina. WCG:n päätukija Samsung on kuitenkin joutunut riitoihin Blizzardin kanssa.

Riidan seurauksena Blizzardin pelit olisivat jäämässä ensimmäistä kertaa WCG -finaalien ulkopuolelle. Huippusuositun StarCraft 2:n sekä myös aikaisemman Brood Warin pois jääminen olisi huikea pettymys monelle pelaajalle sekä katsojalle.

Samsungin ja Blizzardin riidan syyt juuret juontavat Korean pelaajayhdistykseen (Korean e-Sports Player Association, KeSPA), jonka jäsen Samsung on. Blizzard on aikaisemmin viime vuonna haastanut KeSPA:n oikeuteen immateriaalisista syistä. KeSPA on järjestänyt StarCraft Brood War -turnauksia ilman Blizzardin virallista hyväksyntää. Blizzard on nyt myös haastanut WCG:n virallisen TV-yhteistyökumppanin, OnGameNet, oikeuteen myös immateriaalisista syistä. Blizzardin ainoa virallinen televisioyhteistyökumppani on GomTV, jolla on ainoana yhtiönä lupa televisioida virallisesti StarCraft -otteluita Koreassa.

Julkisuudessa on myös väläytelty vaihtoehtoa, jossa StarCraft -turnaukset järjestettäisiin vain Etelä-Korean ulkopuolelta tuleville pelaajille. Myös televisiointi olisi kielletty StarCraftin osalta Etelä-Koreassa.

Lisätietoa: http://www.sett.fi/?q=node/613

Lisää aiheesta

Sett.fi: Elektronisen urheilun kehno näkyvyys

Major League Gaming laajentaa Eurooppaan

BBC teki ohjelman WoW-raidaajista ja suomalaisesta Paragonista

Korean sota: StarCraft 2 vs Brood War -edition

StarCraft 2: Korean sota huipentui GSL-sarjan finaaliin