Uusimmat

Call of Duty: Black Ops kärsii massiivisesta lagista

11.11.2010 12:54 Teemu Hiilinen

Call of Duty: Black Ops on ollut yksi vuoden odotetuimmista peleistä. Treyarchin kehittämä räiskintä palautti koko CoD-pelisarjan takaisin PC-pelaajien suosioon, mutta valitettavasti moninpeliin on jäänyt katastrofaalisia virheitä. Niiden takia moninpeli on osittain täysin kelvoton.

Suurelta osalta pelaajista peli jäätyy ajoittain muutamaksi sekunniksi, kuten oheisesta videosta on helppo todeta. Jäätymiseen on löydetty syy, mutta ei korjauskeinoa. Jostain syystä peli rasittaa tietokoneen prosessoria, vallaten sen tehot jopa sataprosenttisesti. Tällöin koko peli jäätyy hetkellisesti. Pelaajat eivät ole löytäneet yhteistä tekijää prosessorin rasitukselle, vaan se on iskenyt sekä aivan uusiin kuin myös vanhempiin tietokoneisiin.

Treyarch on tietoinen ongelmasta ja moninpelin suunnittelun johtaja David Vonderhaar on kommentoinut tilannetta Twitterissä:

”Minulla itselläni ei ole toistaiseksi tietoa tästä. En ole toimistolla, mutta tiedän heidän olevan tietoisia asiasta.”

 

Lisäksi pelin moninpelipalvelimissa on ongelmia. Moninpeliserverit ovat yhden ainoan yrityksen hallinnassa, joka on säätänyt palvelimet lähtökohtaisesti täysin pieleen. Tämän takia moninpelissä on isoja ongelmia serveripuolellakin, ellei serverien vuokraaja itse tuunaa niitä manuaalisesti kuntoon.

Steamin tilastojen mukaan Call of Duty:Black Opsia on pelannut viimeisen vuorokauden aikana 94,684 pelaaja ja 35 000 pelaa peliä parhaillaan.

Call of Duty: Black Ops julkaistiin toissapäivänä PC:lle, PS3:lle, Wiille ja Xbox 360:lle.

Suomalaispelaajien valituksia: Black Ops -ensireaktiot

Lisätietoja: http://www.callofduty.com

Lisää aiheesta

Call of Duty: Black Ops sai kuubalaiset raivon valtaan

Treyarch varoittaa Black Ops -perseilijöitä 

Call of Duty: Black Ops kiinnosti aseistettuja ryöstäjiä

Lue myös

Armored Brigade -ennakko (PC)

Bloody Good Time on lystiä murhahippaa

Dragon Age 2 -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Keskiviikon toikkaroinnit: Lihaa säästämättä, retrosta tinkimättä eikä ainakaan selvinpäin