Uusimmat

Cities in Motion avoimessa betassa – testaa tulevaa suomipeliä

02.02.2011 12:06 Jukka O. Kauppinen

Todella lupaavalta vaikuttava tamperelaisen Colossal Order -studion työstämä liikennestrategiapeli Cities in Motion on avannut avoimen betatestivaiheen. Helmikuun 20. päivään saakka pyörivässä betassa voi leikkiä Wienissä hiekkalaatikkotilassa.

Liity betaan: Cities in Motion Open Beta Client

Lisätietoja: http://www.paradoxplaza.com/games/cities-in-motion

Cities in Motion on Transport Tycoon -henkinen liikennesimulaatio, josta voit lukea lisää niin haastattelustamme kuin ennakostamme:

Cities in Motion –ennakko (PC)

Mutta miten ja minne? Se onkin se pelin mielenkiintoisin kysymys. Koska Cities in Motion keskittyy aina yhden kaupungin puuhasteluihin, se pystyy paneutumaan asiaan mukavan yksityiskohtaisesti. Kaupungit jakautuvat erilaisiin alueisiin, luonnollisesti ja orgaanisesti. Jossain tehdään töitä, toisaalla asutaan, jossain muualla taas vietetään välillä aikaa perheen kanssa. Erilaiset käyttötavat vaativat erilaisia liikenneratkaisuja ja siinä on se pelin tarjoaman pähkinän ydin.

Menestyäkseen pitäisi pystyä suunnittelemaan reittejä ja aikatauluja, jotka ottavat maksimihyödyn irti ihmisten elämäntavoista, samalla kilpaillen muiden kaupungin liikenneyhtiöiden kanssa. Rahaa pitäisi saada kassaan, mutta jos liput maksavat liikaa, kaikki ajavat kaverin keltaisella vaaralla. Tuttua materiaalia muista rakennuspeleistä tietenkin, mutta hauskaa puuhaa silti.

Cities in Motion – suomalaista joukkoliikennettä Transport Tycoonin hengessä 

Oman pelifirman miettimistä puntaroineet perustajat miettivät mitä pienellä tiimillä pystyttäisiin tekemään, silti pitäen tähtäimen vähän korkeammalla. Strategiapeli tuntui hyvältä idealta ja erityisesti liikennestrategia, sellaisia kun ei markkinoille suorastaan tulvi.

Colossalit saivat pelinsä varhaisen version esittelykuntoon Tekesin tuella, ja firma suuntasi myyntitöihin vuoden 2009 GamesCom-messuille Saksaan. Ruotsalainen Paradox Interactive oli ollut jo etukäteen vahva yhteistyöehdokas, kiitos firman läheisyyden ja hyvän maineen. Messuilla kuitenkin tavattiin muitakin julkaisijaehdokkaita, joten pelin kehityksen jatkuessa lopullinen julkaisusopimus tehtiin vasta kesällä 2010, nimenomaan Paradoxin ylittäessä lopulta maaliviivan.