Uusimmat

DC Universe Onlinen palvelimia vähennetään

02.05.2011 13:00 Jouni Mäki-Panula

DC Universe Online -massiiviroolipelissä aloitetaan palvelinten yhdistäminen vain neljä kuukautta morppinsa lanseerauksen jälkeen. Toukokuun aikana Sony Online Entertainment aikoo luoda neljä ”superserveriä”, jotka vastaavat DC Universe Onlinen palvelintarpeesta.

Superservereitä tulee kaksi Eurooppaan ja kaksi Pohjois-Amerikkaan. PC- ja PlayStation 3 -pelaajat eivät edelleenkään kohtaa toisiaan, sillä alueelliset palvelimet on jaettu alustojen kesken.

Käytännössä muutos tarkoittaa, että jatkossa kaikki eurooppalaiset PC-pelaajat ovat samalla palvelimella. Vastaavasti PS3-europelaajille on oma karsinansa.

Massiiviroolipeleissä palvelinten yhdistäminen ei ole yksiselitteisesti positiivinen uutinen, vaikka Sony pyrkiikin kiertelemään puhumalla superservereistä. Yhdistämisillä toki useimmiten saadaan aikaan elinvoimaisempia palvelimia, mutta samalla yhdistämistarve jo sinällään kertoo palvelinten autioitumisesta ja suosion hiipumisesta nopeasti pelin julkaisun jälkeen.

DC Universe Online sai ilmestyessään aika vaatimattomat arvostelut, ja etenkin pelin PS3-versio tuomittiin kamalaksi tekeleeksi. Ilmaisen peliajan loppumisen myötä pelaajamäärien hiipuminen ei suuresti yllätäkään.

Lisätietoja: Super Servers are Coming!

Lisää aiheesta

DC Universe Online (PS3) 

DC Universe Onlinen ennakkoasetelma on mielenkiintoinen. Avaruusolennot saapuvat DC:n versiolle maapallosta ja sieppaavat tuosta vain suuren osan maan asukkaista. No, tämähän ei toki sinänsä ole ihmekään, niin tapahtuu supersankarisarjakuvissa joka toinen päivä.

Mutta nyt erinäisten käänteiden kautta avaruusolennot muuttavat vangitsemansa ihmiset supersankareiksi. Näin selitetään mukavasti se, miksi yleensä Batmanien ja Supermanien täyttämä DC:n maailma onkin yllättäen piukassa B4tm4neita ja Suppermaneja.

Lue myös

Driver: San Fransisco on outo mutta hauskalta kuulostava ajopeli

Fight Night Champion (PS3, Xbox 360)

Sony: 10 miljoonan luottokortit ehkä varastettu

Sonyn johto pahoitteli PlayStation Network -murtoa

Muropaketin uusimmat