Uusimmat

Diablo III voi viedä WoWilta pelaajia, mutta Blizzardia ei harmita

21.03.2011 14:00 Miikka Lehtonen

World of Warcraft on aina kuuma puheenaihe, kun puhutaan mistä tahansa nettiroolipeleistä. Ja miksipä ei olisi, onhan se yhä kukkulan kuningas ja viidakon herra. Blizzard epäilee, että Diablo III voi kuitenkin tehdä pelin tilaajalukuihin tuntuvan lommon, mutta heitä se ei pelota tai harmita.

Vaikka Blizzardin tulevalla Titan-moninpelillä ei ole vielä julkaisupäivää, eikä pelistä edes tiedetä mitään, moni on jo vakuuttunut siitä, että se tulee tappamaan World of Warcraftin. Blizzardilla itsellään ei tällaisia vielä mietitä, mutta jotain muuta kylläkin. Gamasutran toimittajat kyselivät Blizzardin kehityspäälliköltä hänen näkemystään.

”On paha sanoa [tuleeko Titan viemään WoWista pelaajia]. Minusta lyhyellä tähtäimellä pitäisi enemmänkin pohtia, tuleeko Diablo III syömään WoWin tilaajia, sillä kyseessä on samanlainen kokemus. Ei toki täysin samanlainen, mutta molemmissa on sitä RPG-tunnelmaa.”

Blizzardia ei sinänsä kuitenkaan huolestuta.

”Olemme itse tajunneet, että joku tulee vielä joskus viemään World of Warcraftilta pelaajat. Joten meistä on parempi, että mielummin kuin annamme jonkun muun tehdä sen, teemme sen itse. Koska näin ne peliä vaihtaneet pelaajat ovat yhä Blizzardin asiakkaita.”

Tämä ei toki itsessään ole uutta ajattelua, sillä Blizzard-kihot selittivät samanlaisia jo vuoden 2008 Worldwide Invitational -tapahtumassa, jossa Diablo III julkistettiin. Huomattavasti mielenkiintoisempaa onkin se, miten pelien kehitys vaikuttaa jo nyt World of Warcraftiin. Sitä kun tehdään nykyään aika paljon vaatimattomammalla tiimillä kuin ennen.

Frank Pearce kertoi, että suuri osa World of Warcraftin veteraanityöntekijöistä oli siirretty jo aikaa sitten Titanin pariin ja nyt ruorissa ovat uudet miehet. Vaikka mies vakuuttelee, että tämä ei tule näkymään ulospäin mitenkään, lukemattomat Cataclysmiin pettyneet pelaajat voisivat olla eri mieltä.

Sen paremmin Diablolla kuin Titanillakaan ei ole vielä julkaisupäiviä, joten WoWilla mennään toistaiseksi.

Lisää aiheesta

Diablo III – eeppinen ennakko, osa 1 (PC)

Diablo III – eeppinen ennakko, osa 2 (PC)

Blizzardin tavoite: Diablo III tänä vuonna

Blizzard esitteli Diablo 3:n viimeisen hahmoluokan ja PVP:n