Uusimmat

Domen arvosteluviikko: Dead Space Ignition, Fallout New Vegas, Last Window: The Secret of Cape West, Legend of Guardians

01.11.2010 20:35 Jukka O. Kauppinen

Viikko 43/2010 toi mukanaan Domen ja vei eDomen, joten viikon peliarvostelut ovatkin hassu yhdistelmä domeilua ja eDomeilua. Ja samalla erittäin kovatasoinen peliviikko, kiitos erityisesti erään erittäin odotetun roolipelin.

(e)Domen testissä:

  • Dead Space: Ignition
  • Fallout: New Vegas
  • Last Window: The Secret of Cape West
  • Legend of Guardians: The Owls of Ga’Hoole

Dead Space: Ignition (PS3, Xbox 360)

Dead Space: Ignition on tuoreen trendin mukainen ”preLC”-paketti, eli ennen emopeliä julkaistava pieni maistiainen. Tällä kertaa tosin liikutaan aika sameissa vesissä, sillä Dead Spacesta tai Dead Space 2:sta tuttuja ideoita ei ole näköpiirissäkään. Sen sijaan tarjolla on liikesarjakuvaa.

Fallout: New Vegas (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Postapokalyptinen rooliseikkailusarja Fallout on yksi lajityyppinsä legendaarisimmista nimistä, ja sen luoneen Black Isle Studiosin kaatumisen jälkeen sarjan fanit ovat joutuneet odottamaan jatkoa pelonsekaisin tunnelmin. Peruutuksia, viivästyksiä ja lopulta Elder Scrollseista tutun Bethesdan Fallout 3, joka peloista huolimatta osoittautui viihdyttäväksi joskin erilaiseksi pelikokemukseksi.

Last Window: The Secret of Cape West (DS)

Etsiväseikkailujen tekeminen on vaativaa puuhaa. Juonenkäänteiden ja pelimekaniikan yhteispelin on oltava sillä tasolla, että erilaisten C.S.I- ja mitälie sarjojen parissa vellova pelien potentiaalinen pelaajaryhmä jaksaa kiinnostua siitä keskimääräistä TV-sarjan jaksoa pidemmäksi ajaksi.

Legend of Guardians: The Owls of Ga’Hoole (PS3, Wii, Xbox 360)

Pöllöjä eeppisen fantasiatarinan sankareina? Liikkuuhan maailmalla lasten fantasiaa myös esimerkiksi soturikissoista, joten mikäpä ettei. Kun kirjasarja myy tarpeeksi oikeuttaakseen leffaversion, väännetään siitä toki myös peli.

Retrosettiä

Kirby Super Star Ultra (DS)

Samurai Warriors 3 (Wii)

Skate 3 (PS3, Xbox 360)

Transformers: War For Cybertron (DS, PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Virtua Tennis 2009 (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Edellinen arvosteluviikko

Edellisen arvosteluviikon jutuista kiinnostavimmaksi lukijat äänestivät Juho Anttilan arvostelun Medal of Honor -räiskintäpelistä. Kilpailu oli kuitenkin tiukkaa, sillä MoH sai vain 33 prosenttia äänistä. Toiselle sijalle ylsi Lehtosen testi Alan Wake -pelin The Writer -lisäosasta.

Alan Wake: The Writer DLC (Xbox 360)

Blade Kitten (PC, PS3, Xbox 360)

Comic Jumper (Xbox 360)

Deathspank: Thongs of Virtue (PS3, Xbox 360)

Disciples III: Renaissance (PC)

Final Fantasy: The 4 Heroes of Light (DS)

Medal of Honor (PC, PS3, Xbox 360)

Mielenkiintoisin arvostelu/ennakko oli…

Katso tilanne vastaamatta