Uusimmat

Domen ennakossa Elder Scrolls V: Skyrim – tässäkö vuoden roolipeli?

04.11.2011 20:30 Jukka O. Kauppinen

Olen tainnut viikon, parin sisään mainita, että Tero Lehtiniemi tykkää sekä japanilaisista asioista, otakuista, itsensäkiduttamisesta että roolipeleistä. Nyt emme kuitenkaan puhu Dark Soulsista, vaan jostain paljon vähemmän masokistisesta. Nimittäin Bethesdan Elder Scrolls -sarjan uusimmasta teoksesta: Skyrimistä.

Tero otti seikkailuun ennakkotuntumaa ja tykkäsi.

Skyrimin suhteen Bethesda on ilmeisesti viimeinkin oppinut, että kolmea sattumanvaraisesti generoitua keskustelunaihetta toistavat rivikansalaiset eivät ole hyvä juttu oikein minkäänlaisessa fantasiamaailmassa.

Niinpä olikin ilo huomata, että tästä sarjan perisynnistä on viimeinkin luovuttu. Jokaisella nimetyllä vastaantulijalla oli nimittäin aina jotain uniikkia sanottavaa, oli se sitten johonkin hahmoon, paikalliseen liikkeeseen, alueeseen tai esimerkiksi tehtävään liittyvää. Lisäksi näillä vieläpä tuntui olevan suurin piirtein eri ääninäyttelijätkin.

Tämän vastapainona voisi kuvitella, että sisältöä olisi jotenkin vähemmän. Näin ei kuitenkaan ole. Kaupungit olivat kyllä kompaktimpia, mutta toisaalta selkeämpiä ja niiden tutkimiseen sai kulumaan yllättävän paljon aikaa, kun jokaisen vastaantulijan kanssa oli keskusteltava. Myös erilaisia sivutehtäviä tuntui olevan huomattavasti aiempaa enemmän, ja ainakin näistä kokeillut olivat yleensä astetta merkittävämpiä kuin ”mene tuonne ja tapa mörkö X”.

Lue koko ennakko: Elder Scrolls V: Skyrim -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Lisää aiheesta

The Elder Scrolls IV: Oblivion (PS3)

The Elder Scrolls IV: Oblivion (360, pc)

Lue myös

Battlefield 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Dark Souls (PS3, Xbox 360)

Legend of Zelda: Skyward Sword -ennakko (Wii)

Panzer Command Ostfront (PC)

Rayman Origins -ennakko (PS3, Wii, Xbox 360)

Renegade Ops (PC, PS3, Xbox 360)

Rise of Nightmares (Xbox 360)