Uusimmat

e3Dome: Microsoftin lehdistötilaisuudessa Kinect, Kinect, Kinect ja vielä kerran Kinect

06.06.2011 21:20 Miikka Lehtonen

Microsoftin E3-lehdistötilaisuus päättyi äskettäin ja sulattelu on vasta käynnissä. Jo ennakkoon tiedettiin, että Kinect tulisi olemaan tänä vuonna kovassa asemassa ja niinhän siinä kävi. Lavalla ei nähty kuin pari peliä, joiden ei mainittu tukevan Kinectiä ainakin jollain tasolla ja niitä pelejä nähtiin monta.

Microsoftin lehdistötilaisuus ei sinänä sisältänyt paljon yllätyksiä, sillä yleisesti tiedettiin, että Kinect tulisi olemaan se suuri juttu. Pakostakin. Viime vuonna lanseerattu vehje on myynyt todella hyvin, mutta sen pelimyynnit ovat olleet vähäisempiä. Ja miten ne parempia olisivatkaan, kun pelaamisen arvoisia pelejä ei ole julkaistu sitten Kinectin alkuhässäkän?

Tänä vuonna siihen tuli poikkeus ryminällä, sillä tukea löytyy laajalti ja monilla eri tavoilla. Vaikka peleistä kaikki eivät toki näyttäneetkään sellaisilta, että keskiverto Domen lukija niistä juuri innostuisi, laaja skaala oli tärkeä. Mutta vielä tärkeämpää oli se, että kaikki pelit eivät olleet casual-pelaajille tarkoitettuja heiluttelupelejä.

Oli rohkaisevaa nähdä ja kuulla, että moni tiimi tukee Kinectiä hienovaraisemmin. Maddenissa ja Mass Effect 3:ssa voi huutaa tiimikavereille ohjeita. Forza Motorsport 4 seuraa pelaajan pään liikkeitä ja kääntelee kameraa sen mukaan. Jokainen head trackingia koittanut tietää, miten hieno juttu se on toimiessaan ja jos Kinect tuo sen hyvin toteutettuna konsolipelaajien ulottuville, mikäs sen hienompaa?

Uusi käyttöliittymä ei sinänsä ollut myöskään suunnaton uutinen, sillä kulisseissa oli tiedetty jo jonkin aikaa, että Microsoft oli testaillut sisäisesti uutta ja entistä enemmän Kinectiä tukevaa käyttöliittymää. Uusi käytettävyysihme näytti vieläpä ennakko-odotusten mukaisesti käyttävän Metroa, eli samaa käyttöliittymäratkaisua, joka löytyy Windows Phone 7 -puhelimista ja tulevasta Windows 8 -käyttöjärjestelmästä. Brändiä, brändiä, kuten hienostojuoppo toteaisi.

Ei kaikki toki ollut pelkkää Kinectiä. Gears of War 3 toki oli jo tiedossa, mutta näytti hyvältä. Itse sain myös viihdettä Ice-T:n esiintymisestä ja siitä tiedosta, että mies tekee bändinsä kanssa kappaleen Gears 3:een. Mikäs siinä! Halo oli myös näyttävästi esillä uuden ja vanhan myötä. Olisi kiva tietää, miten paljon Halon 10. synttärien kunniaksi uusittua Combat Evolvedia on tuunattu. Onko moottoria päivitetty vai pyöriikö taustalla pelivanhus uusilla asseteilla?

Ja mikä olikaan se valtaisa avaruusalus, joka tuijotti moottorillaan Master Chiefiä silmään Halo 4:n trailerin lopussa? Kuten yllätyksekseni Halo: Reachin myötä taas muistin, minä pidän Halosta, joten jäin odottamaan innolla lisätietoa. Erityisesti juuri Haloja varten pystyyn pistetty 343 Studios näyttää joka tapauksessa tienaavan leipäänsä.

Jää nähtäväksi, miten Sony ja Nintendo vastaavat tykitykseen. Microsoft esitteli laajalti pelejä ja otti aimo askeleen kohti entisten next gen -konsolien liikeohjauskuninkuuden kruunua. Se onkin toki eri asia, moniko sitä kruunua pitää tavoittelemisen arvoisena, mutta jäämme seuraamaan mielenkiinnolla, mitä Sony on onnistunut takomaan oman floppaavan liikeohjaimensa tueksi.

Lisää E3-messuilta: kaikki E3 2011 -uutiset

Microsoftin lehdistötilaisuusden uutiset:

 

Muropaketin uusimmat