Uusimmat

e3Dome: The Elder Scrolls V tehdään konsolit mielessä

09.06.2011 11:00 Jouni Mäki-Panula

Perinteinen PC-pelisarja The Elder Scrolls on hylkäämässä juurensa viidennen osan myötä, sillä Bethesda Softworksin mukaan peliä kehitetään ensisijaisesti konsoleille.

Bethesdan Craig Lafferty ryhtyi kerjäämään verta nenästään paljastamalla videohaastattelussa, että The Elder Scrolls V: Skyrimin ensisijaisena kehitysalustana on konsoli, eikä suinkaan PC. Lafferty ymmärsi olla tarkentamatta, kummasta konsolista on kyse, mutta joka tapauksessa PC saa varmuudella käännöksen.

”Konsoleilla kehittäminen ja sitten PC:lle kääntäminen ei ole itse asiassa hullumpaa,” totesi Lafferty. Laffertyn mukaan päätöksen taustalla on sekä The Elder Scrolls IV: Oblivionin että Fallout 3:n kehittämisestä saadut opit nykysukupolven konsolialustoista, joita Bethesda ei vielä mainituissa tuotannoissa osannut käyttää täysimittaisesti.

Lisäksi PS Move ja Kinect pidentävät konsolien elinkaarta siinä määrin, että Skyrim päätettiin tehdä ensisijaisesti konsoleita silmällä pitäen. The Elder Scrolls V: Skyrim julkaistaan 11. marraskuuta PC:lle, PlayStation 3:lle ja Xbox 360:lle.

Lähde: VG247

Lisää E3-messuilta: kaikki E3 2011 -uutiset

Kaikki uutiset: Sivu 1Sivu 2Sivu 3

Kaikki uutisotsikot: Domen arkisto