Uusimmat

eDome 11 vuotta sitten: Baldur’s Gate, MechWarrior 3, Halo…

29.04.2011 15:05 Jukka O. Kauppinen

eDomen pitkän historian varrella olemme ehtineet uutisoimaan yhdestä jos toisestakin aiheesta. Aloitamme kokeilumielessä arkistojen kaivelun ja taatusti wanhojen uutisten uudelleenjulkaisun. Mitä kaikkea muinaisuudessa onkaan tapahtunut? Heinäkuussa 1999 meno oli jokseenkin rauhallista, suurimpia puheenaiheita taisivat olla myyntilistat. Mutta mikä se tuommoinen Halo-peli sitten on?

eDomen linjalla luettavat uutisarkistot eivät valitettavasti ulotu ajallisesti kovinkaan kauas taaksepäin. Sivustoa on vuosien mittaan siirrelty alustalta toiselle ja jokaisessa järjestelmäpäivityksessä on hukkunut vanhoja juttuja, toimituksen suruksi. eDomen toimituksen ja vanhan tuottajamme Jartzan ansiosta arkistoista pystyttiin kuitenkin tekemään varmuuskopio, ennen kuin vanhat palvelimet tietokantoineen siirtyivät bittien taivaaseen. Sukellamme nyt arkistojen saloihin ja muistelemme millaista pelaajan arkipäivä oli ennen muinoin.

Aloitamme arkistojen tutkailun arkisto-arkeologian vanhimmasta päästä. Muinaisimmat uutiset ja artikkelit 1997-1999 väliseltä ajalta ovat luultavasti iäksi menetettyjä. Uutiset ovat raakamuodossaan, tietokannasta kopioituina, eivätkä alkuperäisessä esitysasussaan.


 

(01.07.1999) Myydyimmät pelit Yhdysvalloissa

Amerikkalaisten pelimyyntiä mittaavan PC Datan mukaan USA:n kymmenen myydyintä peliä viikolla 24 olivat:

1. Star Wars Episode 1: Phantom Menace – LucasArts

2. Mechwarrior 3 – Hasbro Interactive

3. Star Wars Episode 1: Racer – LucasArts

4. Roller Coaster Tycoon – Hasbro Interactive

5. Might and Magic VII: For Blood and Honor – 3DO

6. Tom Clancy’s Rainbow Six Gold Edition – Red Storm Entertainment

7. SimCity 3000 – Electronic Arts

8. Monopoly – Hasbro Interactive

9. Aliens vs Predator – Fox Interactive

10. Civilization: Call to Power – Hasbro Interactive

(01.07.1999) Kovaa peliä Ultima Onlinessa

Origin Systems on erottanut yhden Ultima Onlinen valvojana toimineista työntekijöistään. Työntekijä väärinkäytti valtuuksiaan Ultima Onlinessa myymällä rahasta peliin luomiaan rakennuksia ja esineitä eBayn sähköisessä huutokaupassa. Kyse ei ole aivan pikkurahoista, sillä arvokkaimpien Ultima Onlinen linnojen, taikaesineiden ja käyttäjätunnuksien hinnat saattavat näissä huutokaupoissa nousta jopa tuhansiin dollareihin. 

(01.07.1999) Dosen myydyimmät pelit kesäkuussa

Helsinkiläisen multimediakauppa Dosen <http://www.dose.net> kesäkuun

myydyimmät pelit olivat:

_PC-pelit:_

1. Baldur’s Gate

2. Midtown Madness

3. Might and Magic 7

4. Heroes of Might and Magic 3

5. Outcast

6. Baldur’s Gate: Tales of the Sword Coast

7. Silver

8. Mechwarrior 3

9. Need for Speed: Road Challence

10. Star Wars: X-Wing Alliance

_PSX-pelit:_

1. Fifa 99

2. NHL 99

3. Gran Turismo Platinum

4. Final Fantasy VII Platinum

5. GTA Platinum

6. GTA – London

7. Civilization 2

8. Knock Out Kings

9. Toca 2

10. Metal Gear Solid

(01.07.1999) Final Fantasy 70 miljoonan dollarin elokuvaksi

Alec Baldwin, Ving Rhames, Ming-Na Wen, James Woods, Donald Sutherland, Steve Buscemi ja Peri Gilpin ovat lupautuneet ääninäyttelijöiksi Columbia Picturesin suunnittelemaan Final Fantasy -elokuvaan. Elokuva toteutetaan tietokoneanimaatiolla, Toy Storyn ja kumppanien tapaan, ja se saanee ensi-iltansa kesällä 2001. Elokuva tulee sijoittumaan vuoteen 2065 ja sen juoni kertoo muukalaisrodusta joka suunnittelee Maapallon valloittamista. Elokuvan budjetin kerrotaan olevan 70 miljoonaa dollaria, eli noin 385 miljoonaa markkaa, mikä lienee semmoista Hollywood-scifirainojen keskitasoa. 

(03.07.1999) Aliens vs Predatorille laajennusosia

Aliens vs Predator on myynyt maailmalla todella hyvin. Ensimmäisten kolmen myynnissäolo viikkonsa aikana sitä on myyty liki 200000 kappaletta, mikä on saanut pelin tehneen Rebellionin suunnittelemaan sille laajennusosia. Ensimmäisen laajennusosan luvataan valmistuvan jouluksi ja toisen laajennusosan vuoden 2000 pääsiäiseksi. Huhutaan myös, että jo kerran kuopattua Aliens vs Predator -elokuvaa oltaisiin herättelemässä uudelleen henkiin pelin huiman suosion siivittämänä.

(12.07.1999) Dosen myydyimmät pelit viikolla 27

Tässä helsinkiläisen multimediakauppa Dosen <http://www.dose.net>

myydyimpien pelien lista viikolta 27.

_PC-pelit:_

1. Hidden & Dangerous

2. Aliens vs. Predator

3. Outcast

4. Grim Fandango

5. Baldur?s Gate

6. Total Annihilation: Kingdoms

7. Need for Speed 4

8. Dungeon Keeper 2

9. Rollercoaster Tycoon

10. Silver

_PSX-pelit:_

1. Gran Turismo (Platinum)

2. Driver

3. Syphon Filter

4. Metal Gear Solid

5. NHL 99

6. V-Rally 2

7. Ötökän Elämää

8. Final Fantasy VII (Platinum)

9. Trap Runner

10. Ape Escape

(16.07.1999) Uusi Q3Test tänä viikonloppuna

id Software <http://www.idsoftware.com/> on luvannut julkaista Quake III: Arenan teknologiademosta, Q3Testistä, uuden version lauantaihin mennessä. Tämä uusi versio tulee sisältämään uuden kartan, tiimipelimoodin ja lukuisia pienempiä parannuksia pelin koodiin.    

(16.07.1999) Kenttäeditori Descent 3:een

Outrage <http://www.outrage.com/> on vihdoin julkaissut beta-version Descent 3:n kenttäeditorista, D3Editistä. Voit imuroida editorin täältä <ftp://ftp.edome.net/paivitykset/pelipaivitykset/descent3_edit09.exe> (1,4 MB). 

(16.07.1999) Uusia kenttiä Counter-Strikeen

Half-Lifen Counter-Strike <http://www.planethalflife.com/counterstrike/> -modiin on julkaistu kolme uutta virallista kenttää, cs_alley1, cs_zoption ja cs_facility. Kentät ovat esimakua pian valmistuvasta Counter-Striken beta2-versiosta, jossa uusien kenttien lisäksi tulee olemaan ainakin yksi uusi ase, AK-47 Kalashnikov. Voit imuroida uudet kentät täältä <http://www.quake.inet.fi/temp/ftp/counter_strike_beta2_maps.zip> (2,1 MB). Valitettavasti Counter-Striken kääntäminen Linuxille ei ole juurikaan edistynyt, sillä tekijätiimi ei ole vieläkään löytänyt ketään osaavaa henkilöä tekemään tuota käännöstä.

(18.07.1999) Aliens vs Predatorille moninpeliserveri?

Fox Interactive <http://www.foxinteractive.com/> on tutkinut mahdollisuutta lisätä Aliens vs Predatoriin tuki moninpeliservereille. Foxin mukaan moninpelin muuttaminen serveripohjaiseksi ei tule olemaan helppoa, mutta on mahdollista että muutos kuitenkin toteutetaan joko päivityksenä tai sitten Aliens vs Predatorin laajennuslevyjen (toinen tämän vuoden lopulla ja toinen ensi vuoden alussa) mukana.    

(18.07.1999) No One Lives Forever -kuvia

Täältä <http://edome.fi.soneraplaza.net/articles/81.html> löydät yhdeksän kuvaa Monolithilta <http://www.lith.com> tulossa olevasta, uutta LithTech2 -engineä käyttävästä, No One Lives Foreverista. Kuten kuvista näkee ja pelin nimestäkin voi päätellä, No One Lives Forever on ottanut aikalailla vaikutteita James Bond -elokuvista. 

(20.07.1999) Fly kultaan

Terminal Realityn siviili-ilmailusimulaattori, Fly, on lähtenyt tehdaskopiointiin, ja pelin odotetaan saapuvan USA:ssa kauppojen hyllyille ensi viikolla, 26. päivä tätä kuuta. Fly tarjoaa viisi erilaista lennettävää lentokonetta ja yli 9500 lentokenttää, jotka on kaikki mallinettu aidoista lentokentistä ympäri maailman. Lisäksi simulaattorissa on useita ennennäkemättömiä erikoisominaisuuksia, kuten mahdollisuus ladata internetistä siihen oikeat, kulloinkin maailmalla vallitsevat sääolosuhteet.    

(20.07.1999) Jälleen uusi Q3Test, ja vielä tänään?

id Softwaren <http://www.idsoftware.com> Graeme Devine vihjailee uusimmassa .planissaan <http://www.bluesnews.com/cgi-bin/finger.pl?id=279&time=19990719195215>, että Q3Testistä saatetaan vielä tänään julkaista uusi versio. Se ei kuitenkaan tule näillä näkymin sisältämään mitään kovin dramaattisia muutoksia, vaan lähinnä bugikorjauksia ja cheattien estoja. Lisäksi uuden Q3Testin luvataan kuormittavan servereitä aiempaa vähemmän, mikä on aina hyvä uutinen.

(20.07.1999) Tomb Raider 4 infoa

Gamespot <http://www.gamespot.com/> on julkaissut uutta tietoa Eidos Interactivelta tulossa olevasta Tomb Raider 4: The Last Revelationista. Neljännen Tomb Raiderin kerrotaan keskittyvän tällä kertaa vain yhteen paikkaan, Egyptiin, ja se tulee sisältämään yhtenäisen, koko pelin kattavan juonen ja teeman. Seikkailu ei siis tule olemaan samanlaista paikasta toiseen poukkoilua kuin Tomb Raider 3:ssa. Muutenkin pelin painopistettä on Tomb Raider 4:ssä siirretty tasohyppelystä enemmän ongelmien ratkonnan suuntaan.

Pelin engine on uudistunut Tomb Raider 4:ssä rankasti. Mm. kenttien välillä ei tule olemaan lainkaan lataustaukoja, vaan kentistä toiseen siirtyminen tulee tapahtumaan samallalailla huomaamatta kuin Half-Lifessakin. Ja tietenkin pelin päähenkilön, Lara Croftin, luvataan näyttävän entistä paremmalta uusine liikkeineen, yksityiskohtaisine tekstuureineen ja siloiteltuine polygoneineen…

Tomb Raider 4: The Last Revelationin odotetaan tulevan myyntiin PC:lle ja Playstationille tämän vuoden marraskuussa.

(20.07.1999) Dosen myydyimmät pelit viikolla 28

Tässä helsinkiläisen multimediakauppa Dosen <http://www.dose.net>

myydyimpien pelien listat viikolta 28.

_PC-pelit:_

1. Aliens vs. Predator

2. Hidden & Dangerous

3. Discworld Noir

4. Star Wars Episode 1: Phantom Menace

5. Baldur?s Gate: Tales of the Sword Coast

6. Mechwarrior 3

7. Operational Art of War 2

8. Total Annihilation: Kingdoms

9. Need for Speed 4

10. Might and Magic 7

_PSX-pelit:_

1. Driver

2. Syphon Filter

3. C&C: Red alert (Platinum)

4. Gran Turismo (Platinum)

5. Croc (Platinum)

6. Toca 2

7. Civilization 2

8. V-Rally

9. Kensei: Sacred Fist

10. Silent Hill

_Macintosh-pelit:_

1. Starcraft

2. Falcon 4.0

3. Civilization 2 Replay

4. Carmageddon 2

5. Worms Replay

(21.07.1999) Bungie avannut sivut Halolle

Mytheistään tunnettu Bungie <http://www.bungie.com/> on avannut sivunsa tulevalle 3D scifi-actionpelilleen, nimeltä Halo <http://halo.bungie.com/>. Halon kerrotaan olleen jo kaksi vuotta kehityksen alla ja valmistuvan vuoden 2000 aikana. Halon sivut löytyvät osoitteesta halo.bungie.com <http://halo.bungie.com>. 

(21.07.1999) MechWarrior 3 myydyin peli USA:ssa

MechWarrior 3 oli Yhdysvaltojen myydyin peli kesäkuussa, päihittäen jopa molemmat LucasArtsin uusista Tähtien sota -peleistä. MechWarriorin hyvään menestyksen USA:ssa vaikutti varmasti osaltaan sen tietokonepelille poikkeuksellisen näyttävä mainoskampanja, mm. pelin traileria esitettiin leffateattereissa tavallisten elokuvatrailereiden ohessa. Ohessa siis lista USA:n kesäkuun kymmenestä myydyimmästä pelistä.

1. MechWarrior 3 / Hasbro Interactive

2. Star Wars Episode I: Phantom Menace

3. Star Wars Episode I: Racer

4. MP Roller Coaster Tycoon

5. Might & Magic VII

6. Aliens vs. Predator

7. Total Annihilation: Kingdoms

8. Tom Clancy’s Rainbow Six Gold Edition

9. SimCity 3000

10. Scrabble


Lue myös

Domen arvosteluviikko 16/2011: Alien Breed Trilogy, Deathsmiles. Portal 2, SOCOM 4, Victoria 2

Huhupartio: yli kahden miljoonan PSN-käyttäjän luottokorttitiedot ovat nyt kaupan

Roolipelivideojysäys: Witcher 2, Dungeons & Dragons Daggerdale, Allods Online

Wiikon wanha: Shogun: Total War

 

Muropaketin uusimmat