Uusimmat

Forza Motorsport 4 – vuosipäivitys vai uusi supersimu?

23.09.2011 16:30 Jukka O. Kauppinen

Forza Motorsportit ovat olleet tiukasti Xbox-konsolien upeimpien ajosimulaatioiden joukossa, antaen vahvaa haastetta myös PC:n raskassarjalaisille autopeleille. Dome kävi ottamassa mittaa ensi kuussa julkaistavasta Forza Motorsport 4 -pelistä. Mitä on luassa? Sitä samaa vai pussillinen uutta?

Lainaus ensikosketuksen ensimmäisestä osasta:

”Forza Motorsport ei ole peli pelkästään pelaajille”, julistaa pelisarjan takaa löytyvän Turn 10 Studiosin puhemies  Dan Greenawalt. 

”Forzassa kyse on rakkaudesta autoihin”, herra jatkaa.

”Ensimmäinen auto on kuin ensirakkaus. Se saattoi olla haiseva, vanha ja huono romu. Moni muistelee ensimmäistä autoaan ensin nolona, kuin häpeillen. Mutta pian heidän silmänsä kirkastuvat, kun he muistavat miten paljon muistoja siihen liittyy, miten tärkeä se auto onkaan heille ollut.”

”Minulle se oli avain vapauteen. Pääsin sillä yliopistoon, pääsin ajamaan pois kaupungista.”

Dan siirtyy muistelokierrokseltaan enemmän tähän päivään ja mietiskelee autojen merkitystä niin ihmisille kuin Forza-pelisarjalle. Forza 4:ssä on julkaisussa 500 autoa 80 eri valmistajalta ja peliä laajennetaan jatkossa kymmenellä autolla kuukaudessa DLC-latauksina. Tekijöiden listalla oli kuitenkin omia ja pelaajienkin toiveita noin 1500 autosta, mutta sitten iskivät realiteetit. Ei niitä kaikkia kannata yhteen peliin laittaa. Eivätkä ihmiset suinkaan pelaa kaikilla autoilla.

Ehei. Ihmiset pelaavat autoilla, joilla on heille merkitystä. Autoilla, jotka herättävät tunteita. Hyvä ajopeli rakentuu siitä, että pelaaja saa pelata sellaista peliä, kuin mitä hän haluaa. Siinä Forza 3 oli hyvä. Forza 4 tarjoilee pelaajalle samaan tapaan kustomoidun ajopelielämyksen, jossa kilpailut ja ajosarjat rakennetaan mukailemaan tämän omia valintoja. Kaikki riippuu siitä autosta, mikä sinulla on nyt ajossa tai tallissasi. Sitten vain valitset missä ajat ja miten.  Peli suunnittelee kilpailutapahtumat niiden mukaan ja voila, tämä on juuri sinun näköisesi ajopelielämys.

Lue koko juttu: Forza Motorsport 4 -ensikosketus osa 1: sinun näköisesi ajopeli?

Lisää aiheesta

Jeremy Clarkson esittelee uuden Warthogin

Forza 4 saa virallisen Ferrari-ratin

e3Dome: Forza Motorsport 4 -galleria

Forza Motorsport 3 (Xbox 360)

Lue myös

Eikö Gears of War 3 riitä? Pelaa toki lautapeliä!

NHL 12 (PS3, Xbox 360)

Pirates of Black Cove (PC)

Silverlit 3D Twister – radio-ohjattava leluauto