Uusimmat

Funcom panostaa kasuaalimorppeihin

06.01.2010 19:52 Jouni Mäki-Panula

Seikkailuistaan ja viime vuosina raskaan sarjan verkkoseikkailuistaan tunnettu Funcom panostaa jatkossa entistä enemmän peruspelaajille suunnattuihin kasuaalinettipeleihin. Funcomin SweetRobot-tytärstudio keskittyy kasuaalihenkisiin massiivimoninpeleihin.

SweetRobotin ensimmäinen projekti on Pets vs. Monsters -niminen verkkopeli, joka tavoittelee 8-12-vuotiaita pelaajia. Sen ansaintamallia ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta ainakin aloittamisesta suunnitellaan ilmaista. Kuulostaako tutulta? Samalla kaavalla on moni yrittänyt, saanut miljardi pelaajaa ja kaatunut sitten kolisten.

Funcom on kehittänyt Pets vs. Monstersia 15 hengen tiimillä kahden vuoden ajan. Pelin julkaisuajankohtaa ei vielä paljastettu.

Kasuaalipelien markkinat ovat pelialan kenties nopeimmin kasvava sektori, joten Funcom yrittää haalia sieltä uusia asiakkaita ja tuottoa, kun raskaan sarjan morppimaailmassa pelaajamäärät käytännössä junnaavat paikallaan. Tai pikemminkin samat pelaajat kiertävät uudesta pelistä toiseen, mutta vain World of Warcraft porskuttaa jykevästi päivästä toiseen.

Lisätietoja: http://www.petsvsmonsters.com/

Lue myös

Duken ääninäyttelijä: Duke Nukem Forever yhä työn alla

Ennakko: Star Trek Online (PC)

Joulun 2009 piparkakkutalokilpailu ratkesi – katso pipariset kuvat

Äänestä: Valitse vuoden 2009 parhaat pelit

Muropaketin uusimmat