Uusimmat

GameStop pillastui Deus Exin jenkkiversiosta ja sensuroi myyntipakkauksia

25.08.2011 22:30 Jukka O. Kauppinen

Square Enix tarjoilee Deus Ex Human Revolution -pelin jenkkiversiossa mukavan bonuksen pelaajille. Sen mukana tulee näet ilmainen koodi, jonka avulla pelaaminen onnistuu myös ilman fyysistä pelilevyä – tai edes sen asennusta.

Pelin mukana näet on koodi, jonka avulla Human Revolutionia voi pelata streemauspalvelu OnLiven kautta. OnLiven jujuhan on pyörittää peliä nettiyhteyden päässä omalla palvelimellaan ja lähettää pelaajan ruudulle verkon kautta pelkkää grafiikkadataa.

Jenkkien kuitenkin kuitenkin kannattaa ostaa pelinsä jostain muualta kuin GameStopista, sillä firma imaisi OnLive-koodeista tosi ison ison herneen nenäänsä. Niinpä firma poistaakin OnLive-koodit myymistään Deus Exeistä.

Ja miksikö? Koska OnLive on kilpaileva pelikauppa, eikä GameStop siedä ajatusta, että heidän myymissään peleissä olisi mukana kilpailevan yrityksen tarjouksia.

Tapaus onkin kiinnostava muun muassa siksi, että tässä perinteiseen kivijalkakauppaan keskittyvä ketju on sarvet vastakkain uuden sukupolven digitaalisen pelikaupan kanssa. Ja mitä Square mahtaakaan sanoa, kun heidän tuotteensa sisältöön puututaan tällä tapaa yhden kauppaketjun taholta? Etenkin kun kyseessä on vaatimattomasti yksi maailman suurimmista pelikauppiaista, jonka lonkerot ovat kaikkialla Suomessakin?

Lähde: Ars Technica: GameStop opening Deus Ex boxes, removing free game code

Lue myös

Far Cry 3 -haastattelu: onnistuuko paluu ykkösosan tunnelmiin?

Formula 2011 -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Hallelujah! Legend of Grimrock on Dungeon Masterin paluu!

Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad -ennakko (PC)

Muropaketin uusimmat