Uusimmat

Global Game Jam 2012 -pelijameja kahdeksassa suomalaiskaupungissa

29.11.2011 13:40 Jukka O. Kauppinen

Vuosittainen, suurin maailmanlaajuinen pelinkehitystapahtuma Global Game Jam  järjestetään jälleen 27-29.1.2012. Tapahtuman aikana osanottajat luovat pelin alusta  loppuun pienissä ryhmissä samanaikaisesti ympäri maailmaa. Aikaa pelin kehittämiseen  on 48 tuntia.

Tapahtumaan odotetaan tuhansia pelinkehittäjiä. Suomesta osallistuu kahdeksan kaupunkia:  Tampere, Helsinki, Kajaani, Kouvola, Lappeenranta, Oulu, Outokumpu ja Turku.

Mukana  olevat paikkakunnat muodostavat yhdessä Finnish Game Jamin, yhteistyönä toimivien  sijaintien ryhmän.

Suomalaisen pelikulttuurin korkea taso on näkynyt tapahtumassa jo aiempina  vuosina. Vuoden 2011 Global Game Jamin yhteydessä järjestetyssä kilpailussa peräti  neljä suomalaista peliä sijoittui kymmenen joukkoon yli 1500 pelin joukosta. Lisäksi  suomalaisen peliteollisuuden kärkikaarti on tapahtumassa läsnä. Paikalla ovat mm.  Frozenbyte, Digital Chocolate ja Kuuasema sekä monia muita yrityksiä.

Osallistumaan ovat tervetulleita niin opiskelijat, ammattilaiset kuin amatööritkin.  Tapahtuma on erinomainen mahdollisuus päästä mukaan pelinkehitykseen, tavata uusia  ihmisiä ja kokeilla jotain erilaista, inspiroivaa ja innovoivaa! Vaikka viikonloppu vaatiikin  veronsa, päällimmäisenä on kuitenkin innostunut ilmapiiri, hedelmällinen yhteistyö ja  myös hauskanpito.

Ilmoittautuminen on alkanut ja jatkuu 16.1. saakka. Paikkoja on rajallisesti, joten kannattaa ilmoittautua suomijamien kotisivujen kautta hyvissä ajoin.

Lisätietoja:

Lue myös

Hämähäkkimiehen mielikuvitukseton seikkailu: Edge of Time

LoL on jo suurempi kuin WoW

SteelSeries Merc Stealth – FPS-pelaajien häivenäppis

Valve: ”piratismi johtuu palvelun heikkoudesta, ei hinnasta. Siksi Steam menestyy”

Muropaketin uusimmat