Uusimmat

Hakkerit julkaisivat EA:n harvinaisen kauhuklassikon

17.01.2012 16:20 Jukka O. Kauppinen

Electronic Artsin vuonna 1989 julkaisema Project Firestart on peli, jota harva tuskin tunnistaa ainakaan nimeltä. Mutta kannattaisi. Teos on monella tapaa merkkipaalu pelihistoriassa ja onpa sitä väitetty myös esikuvaksi selviytymiskauhupeleillekin.

Mutta teoksen historiasta myöhemmin. Sanotaan tähän kohtaa miksi siitä ylipäätään uutisoidaan. Näet. Pelin julkaisuversio ja muinaiset kräkit olivat näet bugisia ja vähän ongelmallisia versioita. Mutta ei enää huolta – nykypäivän retropelihakkerit näet tekivät pelistä bugikorjatun ja trainereilla varustetun uuden version, jonka voi asentaa Neban EasyFlash-modulille.

Project Firestart on pelinä siitä harvinainen, että se on koko EA:n historian ainoa peli, joka on julkaistu vain ja ainoastaan C-64:lle. Alien-elokuvasta inspiroitunut peli on täynnä kauhua ja biotekniikalla luotuja kaivostyöläisalieneita, jotka ovat tietysti riistäytyneet käsistä.

Ja jokseenkin jännittävästi: kaikki tapahtuu Prometheus-nimisellä avaruusaluksella. Mikäs  se tänä kesänä ilmestyvän Ridley Scottin scifileffan nimi olikaan? Kukas ohjasi Alienin?

Lisää Project Firestartista Wikipedian sivuilla, jos kaikkien selviytymiskauhupelien esi-isä kiinnostaa. Lisäksi pelistä löytyy Windowsille tehty remake. Se löytyy muiden pelien ohessa täältä: The Retro Remakes Big Competition 2006.

Lisätietoja: http://en.wikipedia.org/wiki/Project_Firestart

Lue myös

Duke mun Minecraftissä

Hitman: Absolution -haastattelussa IO Interactive

Uskomattoman omituisia pelikansia, osa I

Uudesta Alan Wakesta riittää pelattavaa iltapäiväksi