Uusimmat

Heavy Rain -seikkailulta ei odotettu paljoa – mutta suosio yllätti

12.04.2010 11:14 Jukka O. Kauppinen

Yksinomaan PlayStation 3:lle helmikuussa julkaistua Heavy Raini -seikkailuaon myyty yli miljoona kappaletta. Miljoonarajan ylittymisen vahvisti pelin kehittäneen Quantic Dreamin David Cage, joka toimi myös Heavy Rain -projektin vetäjänä. Cage arvelee, että peli saavuttaa kalenterivuoden loppuun mennessä 1,5 miljoonan myyntimäärän.

Miljoonamyyntiin yltäminen on tullut monille yllätyksenä, sillä interaktiiviseksi draamaksi luonnehditun pelin arvioitiin myyvän vain 200 000 – 300 000 kappaletta. Jokseenkin hämmentävän pieni myyntiodotus raskaan sarjan seikkailulle, mutta ainakin tällä kertaa omaperäisyys ja uskallus palkittiin. Peli kiisi Suomessakin suoraan myyntilistojen ykkössijalle.

Lähde: Heavy Rain to hit 1.5m sales in 2010 – David Cage.

Lisää aiheesta
Heavy Rain (PS3)

Sonyn kauan odotettu ja pariin kertaan lykätty murhaeepos Heavy Rain on monta asiaa. Se on eräs alkuvuoden puhutuimmista ja erikoisimmista peleistä, todellinen merkkipaalu toteutuksensa ja tarinankerrontansa puolesta. Näistä samoista syistä se on myös eräs alkuvuoden vaikeimmin arvosteltavimmista peleistä.

Heavy Rain – raskasta sadetta Pariisissa

Heavy Rain on yksi kevään merkittävimmistä PlayStation 3-pelijulkaisuista, eikä suotta. Sony on antanut tänään julkaistavalle pelille asianmukaisen arvon, ja promonnut peliä sekä maailmalla että pelin kotikonnuilla.

Heavy Rain -seikkailua tutkittiin kauhun ja sarjamurhaajien kautta

Heavy Rain on alkuvuoden odotetuimpia PlayStation 3 -julkaisuja. Julkaisun lähestyessä Sony aloittanut pelin promoamisen myös Suomessa. Jotain peliin panostamisesta lienee kertoo sekin, että peli on lokalisoitu. Nordisk Films järjesti viime viikolla pelialan ammattilaisille ja myöhemmin yleisölle suunnatun tapahtuman Tennispalatsissa, joka esitteli seikkailupeliä ja interaktiivista elokuvaa yhdistelevää murhamysteeriä.

Lue myös

Resident Evilin luoja perustaa uuden studion

MW2:n lisäriä myyty 2,5 miljoonaa

eDomen arvosteluviikko: Bioshock 2, Dragon Ball, Lost Planet 2 ja hepoiset suloiset

Jam With The Band julkaistaan vain kuuden vuoden viiveellä