Uusimmat

Huhupartio: Battlefield 3:a ei nähdä Steamissa

11.07.2011 12:30 Miikka Lehtonen

EA:n ja Valven välisestä tukkanuottasesta on tulossa odotettua rumempi. Battlefield 3:n virallinen saitti listasi epähuomiossa hetken aikaa pelin tulevia digilevityspaikkoja, eikä Steam ollut niiden joukossa. Kommenttien perusteella sitä ei välttämättä tarvitse odotellakaan.

Sotku alkoi jo jokunen viikko sitten, kun netissä kohistiin EA:n muka vedettyä pelejään pois Steamista. Huhujen mukaan sekä Alice: Madness Returns että Crysis 2 lähtivät lätkimään palvelusta, mikä oli puolikas totuudesta. Alice ei ollut ikinä Steamissa vielä ollutkaan ja Crysis 2:n dumppasi Valve, joka ei suvainnut Crytekin tekemää DLC-yksinoikeussopimusta toisen digipalvelun kanssa. Kun Alice kaiken ihmettelyn jälkeen lopulta ilmestyi palveluun, ihmiset kuvittelivat sotkun olevan ohi. Toisin kävi.

Viime viikolla EA:n edustajat jakelivat kommentteja, joiden mukaan he kyllä antavat kenen tahansa myydä pelejään, mutta haluavat itse olla vastuussa DLC:n, päivitysten ja moninpelipalveluiden myymisestä ja tuottamisesta pelaajilleen. Tämä ei tietenkään Valvea miellytä, sillä jo Steamin julkaisusopimus edellyttää, että monet noista asioista hoidetaan myös Steamin kautta.

Ja niinpä onkin helppo uskoa, että Joystiqin toimittajien bongaus ei ole vain pelkkä virhe. Battlefield 3:n saitti listasi hetken aikaa pelin tulevia digilevityspaikkoja, joiden joukkoon kuuluivat Gamersgate, Direct2Drive ja tietenkin EA:n Origin-palvelu. Mutta ei Steam. Tuleeko raha lopulta puhumaan ja sopu löytymään, vai jääkö Battlefield 3 Steamin ulkopuolelle?

Rehellisyyden nimissä on todettava, että Battlefield: Bad Company 2:n Steamista ostaneena en kyllä jää itkemään sen tason Steam-toteutuksen perään, sillä peli ei hyödynnä mitään Steamworksin suurimmista eduista. Jos Battlefield 3 olisi samaa tasoa, Steam toimisi lähinnä pelin launcherina ja itse pelin voisi ihan hyvin ostaa vaikka alehallin alelaarista.

Lähde: Joystiq

Lisää aiheesta

EA ei poistanut Crysis 2:ta Steamista

Crysis 2 lähti Steamista DLC:n takia

Huhupartio: EA siirtää pelejään pois Steamista

EA:lla tärppäsi: Steam-suosio huipussaan

Muropaketin uusimmat