Uusimmat

id Software jumahti 90-luvulle: arvostelussa RAGE

13.10.2011 19:15 Jukka O. Kauppinen

Kauan sitten ennen vanhaan id Software oli SE pelitalo, jonka teokset puskivat väkivalloin ja armottomasti PC-pelaamista eteenpäin. Ainakin teknologisesti. id ei ollut koskaan mikään tarinatalo, mutta peliteknologian rakentamisen kaverit osasivat.

Pelitekniikka on edelleen firman vahvinta aluetta, mutta pelisuunnittelussa id:n väki on jäänyt vähän tallomaan paikoilleen. Tero Lehtiniemi syynäsi Rage-räiskintää ja kertoo mikä siinä mättää.

Asevalikoiman omaperäisyyttä vakuuttavampaa on sen teho: eri vihollistyyppejä on varsin kattava määrä, ja niistä jokainen vaatii sekä omanlaisensa lähestymistavan että taktiikan. Energiakilpien takana lymyilevät Authorityn peltiputkit ovat täysin erilaisia tuttavuuksia kuin seinältä toiselle kimpoilevat äärimmäisen ketterät ghostit. Räjähteet muussaavat viholliset uskottavasti, ja eri ruumiinosiin osumia saadessaan viholliset kaatuvat pidellen haavoittuneita raajojaan. Joidenkin vihollisten suhteen on kuitenkin vaikea erottaa koska nämä kuolivat ja koska haavoittuivat, mikä aiheuttaa toisinaan yllättäviä ongelmia.

Perusräiskinnän lisäksi Ragessa on erillinen autoilutila. Asutuskeskuksesta ja kohteesta toiseen liikutaan erilaisilla ajoneuvoilla, eikä tällöinkään konflikteilta voi välttyä. Autoillessa olennaista on pitää vihollinen näkyvissä ja väistöliikkeet selkärangassa, sillä autojen aseissa on varsin tehokas automaattitähtäys.

Lue koko arvostelu: Rage (PC, PS3, Xbox 360)

Lue myös

Battlefield 3 -yksinpeliennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Deus Ex Human Revolution: The Missing Link -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Dream Trigger 3D (3DS)

Experience 112 (PC)

FIFA 12 (PC, PS3, Xbox 360)

Williams Pinball Classics (PS3, Wii, Xbox 360)