Uusimmat

Interplay ja Bethesda sotivat Fallouteista

19.10.2009 11:47 Jukka O. Kauppinen

Interplayn ja Bethesdan välinen sopimus Fallout-pelisarjan jatko-osista ja ristiinlisensoinneista tuntuu haihtuvan taivaan tuuliin. Jos tilanne tästä vielä kärjistyy saattaa pelisarjan tulevaisuus muuttua tuskallisen epävarmaksi.

Tapahtunut aikaisemmin:

  1. Bethesda lisensoi Fallout-sarjan oikeudet Interplayltä tehdäkseen Fallout 3 -pelin ja varaten oikeudet Fallout 4:ään ja 5:een.
  2. Interplay myi Fallout-sarjan kaikki oikeudet Bethesdalle.
  3. Interplay lisensoi Fallout Online -pelin oikeudet Bethesdalta

Interplay ei ole kyennyt noudattamaan lisenssisopimusta, minkä johdosta Interplay ja Bethesda kamppailevat nyt oikeudessa sopimusrikosta. Yhtiöiden näkemykset tilanteesta ovat täydellisessä ristiriidassa keskenään. Bethesdan mukaan Interplay ei ole noudattanut Fallout MMO:n kehitys- ja lisenssisopimusta, Interplayn mukaan firma on noudattanut sopimusta pilkuntarkasti. Bethesda ei myöskään pitänyt tavasta, miten Interplay myi Fallout 1-, 2- ja Tactics -pelejä nettijakelupalvelujen kautta. Interplayn mielestä Bethesdalla ei olisi ollut oikeutta pysäyttää perinteisen kynä+paperi-tyyppisen Fallout-roolipelin kehitystä. Ja niin edelleen.

Välirikko on tällä hetkellä niin perusteellinen, että Interplayn mielestä alkuperäinen Fallout-pelien lisenssin myyntisopimus voidaan katsoa rauenneeksi. Niinpä Interplay vaatii kaupan purkua ja Falloutien oikeuksien siirtämistä takaisin itselleen.

Tilanne onkin mielenkiintoisen sekava ja jopa huolestuttava. Paljonko Bethesdalla riittää mielenkiintoa jatkaa sarjan kehitystä, jos niiden oikeuksien omistustilanne muuttuu sekavaksi? Mistä toisaalta Interplay saisi resursseja Falloutien kehittämiseen, kun pelkän Fallout MMO:n tilanne on pikkulintujen mukaan surkea?

Lähde: Interplay v Bethesda court filings

Lisää aiheeseta

Bethesda haastoi Interplayn oikeuteen Fallout-morpista

Bethesda ja Interplay riitautumassa Fallout MMO:sta?

Bethesda osti Falloutin oikeudet

Fallout-massiivimoninpeli elää taas

Lue myös

Ennakko: MAG (PS3)

Forza Motorsport 3 -ensikosketus osa 2: luvassa realismia ja yllätyksiä

Miten PlayStation Networkiä voisi kehittää?

Tulikärpäsen matka kohti kynttilää