Uusimmat

Kalju kostaja palaa – Hitman 5 ensi vuonna?

10.12.2007 11:24 Jukka O. Kauppinen

Tanskalainen IO-pelistudio on yksi Pohjoismaiden menestyneimmistä pelitaloista. Firman maine perustuu erityisesti erittäin onnistuneeseen Hitman-pelisarjaan, joka houkuttelikin aikoinaan Eidosin naimamatkalle Brittein saarilta. Nykyään IO on yksi Eidosin tärkeimmistä kassakoneista, joten ei ihme että IO:n pojat saavat paukuttaa jatko-osia hyviksi todettuihin peleihin. Ensi vuoden jouluna luvassa on viides osa Hitman-saagaan.

Hitman 5 on ollut työn alla jo puolentoista vuoden ajan. Uutukaisen erityispiirteiksi mainitaan muun muassa uusien konsolien ehdoilla aloitettu pelikehitys, jonka myötä sen tekniikkaa on voitu modernisoida rankasti. Siinä missä sarjan edellinen osa, Hitman: Blood Money, tehtiin PC:n ohella myös Xboxille ja PS2:lle, niin Hitman 5:n minimit liikkuvat PS3/Xbox 360 –suunnalla. Niinpä PC-pelaajatkin voivat olla tyytyväisiä, kun vanhimmat konsolit eivät ole enää riippakivenä kehityksessä.

Ja mitäs pelin sisältä sitten löytyy? Ainakin uudistettu tekoäly, jonka myötä tekoälyhahmojen toiminnassa on enemmän odottamattomia piirteitä. Vastustajat voivat vaania ja yllättää pelaajaa sekä yleensäkin toimia paljon aiempaa vapaammin, ennalta ohjelmoitujen skriptien seuraamisen sijaan.

Hitman 5 –peliä ei ole vielä virallisesti vahvistettu IO/Eidosin puolelta.

Jäämme kuitenkin odottamaan peukut pystyssä, toiveikkaina. Edellinen Hitman oli silkkaa herkkua, joten kenties paluu IO:lle tutun saagan ja antisankarin pariin toimii paremmin kuin IO:n tuorein viritelmä Kane & Lynch.

Lue lisää eDomesta

Eidos-pomo perusti uuden pelitalon

Hitman: Blood Money (pc, PS2, Xbox, 360)

Kane & Lynch –draama jatkuu – Eidos väärensi arvosanoja

Kane & Lynch: kaikki yhden puolesta ja muille puukosta selkään

Mainostaja jyrähti – liian huono arvosana maksoi pelitoimittajan työpaikan

Pelioscarien ehdokkaat julki

Pelivuosi 2005 – osa II

IO:n pitäisi mieluiten...

Katso tilanne vastaamatta