Uusimmat

Katsaus aprillipäivän pelipiloihin

01.04.2009 15:45 Miikka Lehtonen

Se on taas huhtikuun 1. päivä, mikä tarkoittaa käytännössä, että mitään netistä lukemaansa ei kannata uskoa ihan heti. Myös pelimaailma on mukana aprillipiloissa, joskin muutamat klassiset jäynäyttäjät ovat vielä toistaiseksi pysytelleet oudon hiljaisina. Jotain kivaa on kuitenkin tarjolla.

Aloitamme kierroksemme Newgrounds.comista, joka on tähän saakka tarjoillut Flash-pohjaisia animaatioita ja pelejä miljoonille ja taas miljoonille pelaajille. Saitin kova suosio on huomattu, sillä sille on löytynyt ostaja hieman tavallista yllättävämmältä taholta…

Pelien puolella Quake Live, kauan odotettu ja betatestauksessa kymmeniä tuhansia viihdyttänyt selain-Quake, on myös ottanut tuulta purjeisiinsa. Eeppisiä ratsuja ja muuta mukavaa on tiedossa kaikille World of Quakeliven tuleville pelaajille.

Hideo Kojima taas on tullut tunnetuksi kryptisistä trailereistaan ja mystisistä peli-ideoistaan. Pari viimeistä Metal Gear Solid -peliä on esitelty yleisölle oudoilla trailereilla, mutta nyt tarjolla olisi vielä jotain tavallista oudompaa. Kyllähän tuo silti edelleen komealta näyttää!

Guerrilla Games viettää tällä hetkellä hyvin ansaittua palautumisjaksoa viimeisteltyään vuoden kovimpiin räiskintäpeleihin kuuluvan Killzone 2:n tyylillä. Vaikka Killzone 2 on tahkottu puhki useammankin pelaajan toimesta, pelistä löytyy vielä salaisuuksia, joita tiimi nyt aprillipäivän kunniaksi paljastaa. Jos peliä ei löytyisikään hyllystä, saitilla on myös esittelyvideo, joka on ehdottomasti katsomisen arvoinen.

Aprillipäivä ei tietenkään olisi mitään ilman Blizzardia, joka on viimeisen parin vuoden aikana kunnostautunut tyylillä. Aiempina vuosina on muun muassa ihmetelty Atari 2600:n Molten Core -peliä, uutta rotua – kaksipäiset ogret – ja Guitar Hero -tyyppistä bardi-hahmoluokkaa. Tänä vuonna keskitytään siihen oleellisimpaan puuhaan, eli eeppisten ratsujen virittelyyn. P1mp my mount, yo!

Astetta julmempi aprillipila tehtiin Japanissa, jossa suosittu peliblogi ilmoitti myöhään eilen illalla, että palavalla innolla odotettu Dragon Quest -pelisarjan tuorein osa olisi tullut myyntiin odotettua aiemmin ja myynyt niin hyvin, että kaikki pelit olisivat ihan kohta loppu. Tarina ei kerro, moniko epätoivoinen pelaaja säntäili yöpuvussaan ympäri elektroniikkaliikkeitä yrittäen ostaa kesäkuussa julkaistavaa peliä, mutta nostamme hattua näin ansioituneelle kiusanhengelle.

Tekstipohjaisempaa pilaa on tarjolla Battlefield: Bad Company 2:n ominaisuuksia esittelevässä pressitiedotteessa. Tiedotteen mukaan peli muun muassa julkaistaan aiempien alustojen ohella iPhonelle, Ubuntulle, Macille ja Red Hat Linuxille. Tarkempi ominaisuuslistaus Gamer’s Digestissa.

Microsoft puolestaan valmistautuu julkaisemaan upouuden pelin, joka lähtee kuljettamaan musiikkipelejä uuteen, pelottavaan suuntaan. Alpine Legend ja sen ladattava Goat Add-on -pack julkaistaan ihan varmasti sitten joskus.

Miten muualla? Onko silmiin osunut mainioita piloja, joita me emme löytäneet?

Lisää aiheesta

Pelimaailman aprillipiloja

Taistelukanoja, tikku-ukkoja ja Guitar Heroa – massiivimoninpelien aprillipiloja

Aprillipila muuttui todeksi: WoWista Atari 2600 -versio

Katsaus pelimaailman aprillipiloihin

eDome uudistaa ilmeensä

Miss Suomi -finalisti listasi inhokkinsa ja suosikkisankarinsa

Lue myös

Guitar Hero -sankarit nousevat Sauna-festarien päälavalle

Arvostelu: Sega Ultimate Mega Drive Collection (PS3, 360)

Huhupartio: Syndicaten paluu

Muropaketin uusimmat