Uusimmat

Kiinapiraatit iskivät Iron Sky -elokuvaan

12.09.2011 11:33 Jukka O. Kauppinen

Kiina, tuo tekijäoikeuksien luvattu maa. Yllätysten maasta on tällä kertaa ponnistanut vekkuli Ziiso-pelitalo, joka on tarttunut suomalais-saksalais-australialaisen elokuvatuotanto Blindspotin Iron Sky -tieteiselokuvaan.

Sentään kyse ei ole omasta, halpatuotantona rykäistystä piraattielokuvasta, mutta täysin luvattomasta Iron Sky -pelistä kuitenkin.

Applen App Storessa on näet julkaistu Iron Sky: The Last Territory (tai IRON SKY for iPad) -niminen peli, joka käyttää Iron Sky -elokuvan aluksia, hahmoja, taustatarinaa ja jopa elokuvan tunnuslausetta, kaikkia näitä täysin luvatta.

“Tämä oli odotettavissa ennemmin tai myöhemmin. Kun brändi kasvaa tarpeeksi suureksi, tällainen lokkiparvi löytää apajille. Meille kuitenkin crowd funding -joukkorahoitus ja fanituotteiden myynti on konkreettinen tapa rahoittaa elokuvan tekemistä”, totesi Iron Skyn ohjaaja Timo Vuorensola.

“Nämä tyypit yrittävät saada pelin kuulostamaan viralliselta Iron Sky -tuotteelta, he ovat esimerkiksi lisänneet pelin tiedot Wikipedia-sivullemme. Tämä ei ole ainoastaan immateriaalioikeuksien kaappaus, vaan jopa huijaus. Kyllä, meitä pätkii kanteen että nämä henkilöt ratsastavat tekemällämme rankalla työllä, ja ennen kaikkea yrittävät kahmia rahaa pahaa aavistamattomilta faneilta, joka kuvittelevat tukevansa elokuvaprojektia ostamalla pelin.”

“Meillä ei kuitenkaan ole mitään epävirallisia fanituotteita tai fanitaidetta vastaan, päin vastoin – on mahtavaa nähdä mitä kaikkea siistiä ja sekopäistä ihmiset keksivät. Se on täysin eri asia kuin rahan kerääminen faneiltamme luvattomilla Iron Sky -tuotteilla – rahan, joka oli tarkoitettu elokuvaprojektin auttamiseen.”

Luvaton peli on raportoitu Applelle ja Iron Sky -työryhmä odottaa vastausta valitukseen.

Lisätietoja: http://www.ironsky.net/

Lue myös

Diablo 3 – pahuksen hauskaa luolarymistelyä

Infinity Ward tuli järkiinsä Modern Warfare 3:n PC-moninpelin suhteen

Insomniac Games: Resistance 3 on epätoivoista henkiinjäämistaistelua

Zombie Driver (PC)

Muropaketin uusimmat