Uusimmat

”Konsoleista on tullut paskoja PC:itä”

23.09.2011 11:00 Miikka Lehtonen

Muistan vielä hyvin ajan, jolloin konsolit ja PC tarjosivat ihan erilaisia pelikokemuksia. PC:llä pelattiin seikkailu- ja strategiapelejä, konsoleilla kepeää toimintaa. Sukupolvi sukupolvelta rajat ovat hämärtyneet ja alustat lähestyneet toisiaan — eivätkä suinkaan konsolien eduksi, kuten nettikolumnisti huomasi.

Vuosi vuodelta konsolit ja PC:t kulkevat yhä enemmän toistensa alueella. Konsolien puolelle yhtälössä on tullut paljon huonoja toimintatapoja, kuten ”release now, patch later” -tyyppinen viimeistelymalli. Pelitoimittaja / ammattitrollaaja Jim Sterling on myös huomannut tämän ja ihmettelee, että mitä hiton virkaa konsoleilla oikeastaan enää onkaan.

”Eilen illalla lopetin Resistance 3:n pelaamisen, jotta pystyin imuroimaan firmware-päivityksen, jotta pystyin avaamaan PlayStation Storen, jotta pystyin ostamaan online-koodin, jotta voisin pelata Resistance 3:a.

Kun mietin tekemisiäni, en voi kuin ihmetellä, milloin, missä, miten ja miksi tästä tuli hyväksyttävää. En oikein keksi, milloin me, maksavina asiakkaina, päätimme hyväksyä tällaisen.”

Ei siinä kaikki.

”Ratkiriemukkaasti silta PC:iden ja konsolien välillä on vihdoin valmis, mutta täysin väärään suuntaan. Sen sijaan, että he olisivat tavoittaneet PC-pelaamisen hyvät puolet, konsolivalmistajat ja julkaisijat ovat ryhtyneet kisaamaan niistä negatiivisista.”

Ja vielä.

”Loppujen lopuksi, kun konsolipelaamisen teemana ei ole enää helppus, vaan julkaisijoiden halu suojata voittojaan kummituksilta ja möröiltä, en voi kuin nähdä Xbox 360:n ja PlayStation 3:n vähemmän tehokkaina, vähemmän joustavina ja kasvavassa määrin vähemmän luotettavina tietokoneina.”

Raflaavaa tekstiä? No, se on Sterlingin koko juju. Mutta kerrankin hän puhuu asiaa. Kukapa meistä ei olisi joskus pudistellut päätään ja pohtinut, mikä hitto konsolijulkaisijoita vaivaa. Vuosi vuodelta konsolipelaamisen edut verrattuna PC:hen kuihtuvat kuihtumistaan, kun suuret näytöt, TV-kytkennät ja jopa pad-ohjaimet ovat muuttuneet PC:lläkin arkipäiväksi. Joten missä on se juju? Lue toki koko Sterlingin mainio kolumni ja pohdi sitä.

Lähde: Gamefront

Lue myös

Ace Combat Assault Horizon -ennakko (PS3, Xbox 360)

Deus Ex: Human Revolution (PC)

El-Shaddai: Ascension of the Metatron (PS3, Xbox 360)

NHL 12 (PS3, Xbox 360)

Rage-ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Muropaketin uusimmat