Uusimmat

Mario Kart 7 tuntuu mainiolta – lue ennakko

16.11.2011 20:50 Jukka O. Kauppinen

Mario Kart. Legenda jo vuodesta 1992. Miten kävi, kun nakkasimme Tero Lehtiniemenuusimman Mario Kartin pariin? Se selviää täältä:

Mario Kart -sarja on malliesimerkki siitä, että kilpa-ajopeleistäkin voi tehdä viihdyttäviä ilman veriroiskeita ja yliajettavia jalankulkijoita. Sen perusidea on perin yksinkertainen: Mario-universumin sankarit, pahikset ja avuttomat pelastettavat ovat hetkeksi heittäneet perinteiset roolinsa nurkkaan, ja lähteneet kisailemaan mikroautoilla.

Se että perinteiset sotakirveet ja kidnappaukset ovat paitsiossa, ei kuitenkaan tarkoita sitä että liikkeellä oltaisiin puhtaan urheiluhengen voimin. Oikeastaan juuri päinvastoin. Tärkeintä Mario Kartissa on voitto, mutta lähes yhtä tärkeää on epäreilu peli.

Epäreilu pelin tae ovat kentillä jaossa olevat erilaiset bonusesineet. Nämä poikkeuksetta Mario-teemaan hyvin istuvat esineet jakautuvat kuta kuinkin hyökkäys- ja puolustuskategorioihin. Esimerkiksi koopa-kilvet sekä suojaavat pelaajaa että antavat tälle joko maaliin hakeutuvan tai suoraan laukaistavan ampuma-aseen, kun taas radalle oman auton taakse jätettävät banaaninkuoret ovat ikävä yllätys perässä ajavalle kanssakisaajalle. Luonnollisesti sama banaaninkuori voi seuraavalla kierroksella koitua myös omaksi kohtaloksi, mikäli kukaan ei siihen sitä ennen ole osunut.

Lue koko juttu: Mario Kart 7 -ennakko (3DS)

Lue myös

Ace Combat: Assault Horizon (PS3, Xbox 360)

Assassins Creed Revelations (PC, PS3, Xbox 360)

Call of Duty: Modern Warfare 3 (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Child of Eden (PS3)

Gunstringer (Xbox 360)

Pac-Man & Galaga Dimensions (3DS)