Uusimmat

Mikä fanipoikia oikein vaivaa? Kysytään psykologeilta!

19.08.2011 10:00 Miikka Lehtonen

Mikä fanipoikia oikein vaivaa? Siinä kysymys, jota olen useasti pohtinut lukiessani tulikivenkatkuisia vuodatuksia, jotka tuovat parhaimmillaan mieleen uskonnollisten fanaatikkojen saarnat. En ole ainoa asiaa pohtinut, sillä Amerikassa kysymys esitettiin psykologeille. Vastaukset eivät sinänsä yllätä.

Fanipojat ovat mielenkiintoinen ilmiö. Ei ole mitään tervettä syytä sille, miksi joku kiintyisi niin kovasti muutaman vuoden eliniällä varustettuun konsoliinsa, että jaksaisi riehua ja tapella sen meriiteistä päivästä toiseen, tai vaikka uhkailla peliarvostelijaa turpakeikalla, koska suosikkipeli sai pisteen liian vähän. Terveisiä vaan sen palautteen lähettäneelle Halo-fanille, muuten.

Illinoisissa, Pennsylvaniassa ja Hong Kongissa järjestetyssä tutkimuksessa selvitettiin, mikä hitto fanipoikien päässä oikein mättää, eivätkä tulokset yllättäneet ainakaan minua. Olenhan jo vuosia väittänyt, että fanipojat naulaavat itsetuntonsa kiinni suosikkikonsolinsa mastoon ja kun pursi joutuu vastatuuleen, iskut tuntuvat kohdistuvan suoraan omaan napaan. Tähän tulokseen tulivat myös psykologit, mutta muutakin sanottavaa on. Lukaiskaa toki, kiehtovaa settiä.

Lähde: Geeks are sexy

Lue myös

Warhammer 40K: Kill Team (PS3, Xbox 360)

Ubisoft iski taas: From Dust sisältää sittenkin haistattelu-DRM:n

Rautaisannos tiukkaa ja tuoretta Battlefield 3 -videota!

Jawohl! World of Battleships suuntaa merille!

Muropaketin uusimmat