Uusimmat

Nähty ja väsynyt: arvostelussa Modern Warfare 3

11.11.2011 21:34 Jukka O. Kauppinen

Miikka Lehtonen sai kiitollisen tehtävän tarttua myös syksyn FPS-sodan toiseen raskaan sarjan iskijään. Call of Duty: Modern Warfare 3 ei kuitenkaan tehnyt enää entisenlaista vaikutusta.

Kehitystiimiltä tuntuu menneen siinäkin vähän sormi suuhun ja niinpä pelaaja istuu noin puolet pelin reilun neljän tunnin mittaisesta yksinpelistä erilaisten konekivääripesäkkeiden ja tykkitornien takana räiskimässä loputtomia vihollislaumoja.

Kun hän ei näin tee, hän juoksee läpi räiskintämaailman kapeinta ränniä ihaillen viimeisen päälle tiukasti skriptattua sota-aiheista huvipuiston seikkailurataa. Kaikkialla kyllä räjähtelee, koko maailma palaa ja taivaalta sataa ohjuksia, mutta koko operaatio luottaa siihen, että pelaaja juoksee silmät kiiluen kertalaakista läpi pysähtymättä seuraamaan tarkemmin tapahtumia tai uusimatta niitä esimerkiksi kuoleman jälkeen. Koska tällöin illuusio särkyy.

Lasit silmiltä riisuttuaan huomaa, että peli on täynnä loputtomasti spawnaavia vihollisia, jotka poksahtavat warppiin vasta, kun pelaaja ylittää karttaan piirretyn näkymättömän viivan. Vaikka viholliset ja omat kaverit tuntuvat kauheasti sotivan, tulosta ei tule millään. On ihan rutiininomaista nähdä, että vihollinen seisoo oman panssarivaunun edessä sniputtamassa pelaajaa otsaan samalla kun kolme tiimikaveria paukuttaa sarjalla kohti saamatta silti venakkoa hengiltä.

Sama takarivin kaveri huutaa taas, että niinhän se aiemmissakin Modern Warfareissa oli. Niin oli. Mutta ei sitä silloin oikein huomannut. Ensimmäisellä kerralla kaikki oli niin uutta ja ihmeellistä, toisella kerralla taas se seikkailupuiston ränni oli niin huikea, ettei ongelmasta juuri piitannut. Kun kummitusjunan kyytiin hyppää kolmatta kertaa, osaa jo huomata, että seinällä sätkivä luuranko onkin vaijereilla kiinni katossa.

Lue koko arvostelu: Call of Duty: Modern Warfare 3 (PC, PlayStation 3, Xbox 360)

Lue myös

Ace Combat: Assault Horizon (PS3, Xbox 360)

Adventures of Tintin – The Secret of the Unicorn (PC, PS3, Wii, Xbox 360)

Battlefield 3 (PC, PS3, Xbox 360)

Elder Scrolls V: Skyrim -ennakko (PC, PS3, Xbox 360)

Gears of War 3 (Xbox 360)

Red Orchestra 2: Heroes of Stalingrad (PC)

Renegade Ops (PC, PS3, Xbox 360)