Uusimmat

Naistenpäivän kunniaksi: kymmenen naissankaria

08.03.2011 17:00 Jukka O. Kauppinen

Naistenpäivän havaitsemien ohessa Domenkin peliherrat miettivät, että ketkä voisikaan nostaa päivän kansainvälisen juhlapäivän kunniaksi videopelien top 10 -naissankarilistalle. Ehdotuksia tuli paljon ja jokunen vähän erikoisempikin. Onko esimerkiksi naispuolinen tekoäly naissankari vaiko pelkästään päähenkilö? Vai sivuhenkilö? Sivu-AI? Ota nyt moisesta selvää.

Ohessa kuitenkin Domen tiimiläisten mieleen tulleet kymmenen ikimuistoista ja merkittävää pelien naispäähenkilöä, aakkosjärjestyksessä:

Samus Aran (Metroid)

Cate Archer (No One Lives Forever)

Laura Bow (Laura Bow Mysteries: The Colonel’s Bequest, The Dagger of Amon Ra)

Lara Croft (Tomb Raider)

Samantha Everett(Gray Matter)

Jade (Beyond Good & Evil)

Elaine Marley (Monkey Island)

April Ryan (The Longest Journey)

Terra Branford (Final Fantasy)

Jill Valentine(Resident Evil)

Oletko nauttinut seikkailuista useammankin tai jopa kaikkien kanssa? Onko sinulle jäänyt mukavia muistoja joistakin jakamistanne hetkistä? Kerro ihmeessä!

Ja jos joku hahmoista on sinulle tuntematon ja haluaisit kuulla lisää, kysy!

Tai tuleeko teillä mieleen naispäähenkilöä, joka poikkeaa tyypillisestä pelien ja elokuvien ”nuori ja kaunis” -reseptistä? Onko missään pelissä päähenkilönä esimerkiksi Noitasiskokset-kirjan kaltaisia vanhoja, rumia ja omapäisyydellään niin valloittavan upeita kääkkiä?

Niin… Se naispuolinen tekoäly… Ovatko Shodan tai GlaDOS naisia? Onko hän vain synteettinen ääni ja kasvo, vai onko Shodanilla myös naisen luonne?

Hirveästi kysymyksiä. Niiden perään Domen muun tiimin vaatimuksesta loppukevennykseksi oma sankarittareni, Grendeliina Shepard:

Lue myös

Deus Ex: Human Revolution – salat avautuvat haastattelussa (osat 1-5)

Huhupartio: Microsoft aloitti seuraavan Xboxin suunnittelun?

Jos maailman vanhinta ammattia uudistettaisiin videopelien säännöillä?

Torchlight (Xbox 360)