Uusimmat

Nintendo testasi kolmiulotteisuutta jo Game Boy Advancella ja GameCubella

18.01.2011 12:56 Jukka O. Kauppinen

Kolmiulotteiset pelit ja elokuvat ovat tänään hirmuisen kohkaamisen aiheena, mutta mitään uuttahan niissä ei sinänsä ole. Kolmiulotteisuus on vain tuotu tekniikan halventuessa suuren yleisön ulottuvulle. Sonyn 3D-kohkaamisen lomassa huomiopallo vierii parhaillaan kovaa vauhtia Nintendon ja 3DS-konsolin suuntaan, mutta ehkäpä hieman yllättäen kolmiulotteinen käsikonsoli ei ole Nintendolle mitään uutta.

Yhtiö näet kertoo rakentaneensa kolmiulotteisen version jo Game Boy Advance SP -konsolistaan.

”LCD-näytön tarkkuus oli kuitenkin niin alhainen, etteivät pelit näyttäneet kovinkaan upeilta. Niinpä siitä ei tehty valmista tuotetta”, Nintendon toimitusjohtaja Satoru Iwata kertoo kolmiulotteisen taskukonsolin kehityskaaresta.

Iwata ynnäsi, että kolmiulotteisen kuvan luominen laseitta vaatii erikoisvalmisteiselta näytöltä korkeaa resoluutiota. Nykyään tämä on jo saavutettavissa, minkä johdosta 3DS-konsoliakin esitellään huomenna eurooppalaiselle lehdistölle.

Stereoskooppista kolmiulotteisuutta testattiin myös GameCube-konsolilla, mutta tekniikka oli niin hintavaa, ettei siitäkään tehty valmista tuotetta. Nintendolla oli kuitenkin täysin kolmiulotteinen versio Luigi’s Mansion -pelistä omassa testikäytössään.

Lähde: Gamasutra, Nintendo’s Iwata Reveals Early 3D On GameCube, GameBoy Advance SP

Lisää aiheesta

3DS tulee mutta Nintendo jatkaa DSi:n valmistamista  

Nintendo 3DS jakaa bonuksia kävelijöille

E3dome: Nintendon 3DS-konsolin speksit, suoraan hevosen suusta

Lue myös

Belgia julkaisi Mario-postimerkkejä

Codemasters tekee verkkopelattavan Formula 1 -simulaattorin

LittleBigPlanet 2 (PS3)

World of Starcraftista tulee totta