Uusimmat

Nintendo tuo jalkapallo-rope Inazuma Elevenin Eurooppaan

24.11.2010 18:45 Tero Lehtiniemi

Japanin markkinoilla on lukuisia pelinimikkeitä, joista useat eivät valitettavasti, vielä useammat onneksi koskaan päädy länsimarkkinoille. Muun muassa Rogue Galaxystä, Dark Cloudeista ja Professor Layton -sarjasta tutun level 5:n Inazuma Eleven on kotimaassaan huippusuosion saavuttanut pelisarja, joka yhdistelee omaperäisesti roolipeliä ja jalkapalloa. Eurooppaan sarjaa ei aikaisemmin ole tuotu, mutta nyt asiaan on ilmeisesti tulossa muutos.

Nintendo Norwayn kotisivuilla olevan julkaisulistan mukaan peli tullaan julkaisemaan maassa 28. päivä tammikuuta, joten olisi loogista kuvitella että peli julkastaisiin tällöin myös muualla Euroopassa. Tämä olisi tervetullutta, siltä myyntiluvuista päätellen kyseessä ei ole mikään ihan täysin turha peli. Sarjan uusin osa, Inazuma Eleven 3 nimittäin myi kolmen ensimmäisen päivänsä aikana yli puoli miljoona kappaletta, mitä voidaan pitää varsin kohtuullisena saavutuksena.

Aiemmin puhtaasti Japanin markkinoille suunnattujen pelien kääntäminen on Nintendolta ihan arvostettava teko, vaikka suurin osa näistä onkin jäänyt japsimarkkinoille ihan syystä. Deittailusimujen ja muiden selkeästi kulttuurisidonnaisten pelien kääntäminen kun ei olisi kovinkaan järkevää.

Tässä vähän esimerkkiä siitä, mitä tuleman pitää.

Lue myös

Microsoft tarjoilee XBL-pelejä pilkkahinnalla

DeathSpank: Thongs of Virtue PC:lle ja Macille

Hubble löysi Mordorin avaruudesta

Sorrettu Axl Rose vaatii oikeutta

Muropaketin uusimmat