Uusimmat

Odotatko Witcher 2:ta? Onko eka pelaamatta? Kelpaisiko se 3,5 eurolla?

10.05.2011 19:30 Jukka O. Kauppinen

Tästä eivät enää pelitunnit halpene. Good Old Gamesilla on näet Witcher 2:n lähestyvän julkaisun kunniaksi aika lyömättömän kova tarjous. 8,4 gigaa kolmella ja puolella eurolla. Eli The Witcher Enhanced Edition Director’s Cut.

The Witcherin parhausversio kaikkine lisukkeineen, tämän parissa luulisi viihtyvän useammankin kymmenen tunnin ajan. Voivatko tästä pelitarjoukset enää parantua?

Lisätietoja: http://www.gog.com/en/gamecard/the_witcher

Lisää aiheesta

The Witcher (PC)

Vaikka sitä ei näin länsieurooppalaisena uskoisikaan, The Witcher on lisenssipeli. Pelin maailma pohjautuu Puolassa rakastettuihin Andrzej Sapkowskin kirjoihin, jotka kertovat karuja tarinoita tavallisista ihmisistä ja sodan runtelemasta maailmasta, jossa keskiajan synkkyys yhdistyy mytologisiin hirviöihin. Ei ole kivaa, ei.

Samasta karusta puusta on veistetty myös peli, jota on tehty Varsovassa pitkään ja hartaasti. Kerrankin on helppo yhtyä mainospuheisiin aikuisten roolipelistä, sillä tällä kertaa se ei tarkoita vain virtuaalitissejä – vaikka niitäkin pelistä löytyy – vaan oikeasti vaikeista ja kipeistä asioista. Ennakkoluulot, rasismi, sota, uskonnon aiheuttamat harmit, onnettomat ihmiskohtalot ja tuomittu rakkaus ovat Witcherin teemoja. Mutta ennen kuin lähdemme niiden tielle, lienee syytä perehtyä hieman Geraltin hahmoon.

The Witcher Enhanced Edition (PC)

Mielenkiintoisen juonen, kiehtovien tehtävien ja henkilöhahmojen lisäksi peli tarjosi valitettavasti myös vähemmän mairittelevia ominaisuuksia. Peli oli buginen, hidasteli ihmeellisesti ja esimerkiksi rakennuksista poistuminen ja niihin meneminen kestivät huomattavan kauan. Jotain oli silti tehty oikein, sillä vaikka alueiden tutkiminen oli välillä suoranaista tervanjuontia, piti peli maagisesti otteessaan. Nyt yli vuotta myöhemmin pelistä on julkaistu Enhanced Edition, jonka pitäisi korjata suurin piirtein kaikki pelin ongelmat. Onko näin?

Miikan analyysiä lukemattomille tai muuten pimennossa eläneille pikainen kertaus: The Witcher on puolalaisen CDProjektin tekemä PC-roolipeli, joka hyödyntää Bioware-klassikko Neverwinter Nightsin edelleen kehitettyä pelimoottoria. Tosiasiassa alkuperäisestä moottorista ei ole juuri mitään jäljellä, sillä Neverwinter Nightsin steriilien palikkamaailmat on korvattu elävillä, hengittävillä ja mukaansa kutsuvilla maisemilla.