Uusimmat

Ohjaa robottia Kinectillä ja muita upeita hakkerointeja

09.03.2011 11:45 Jukka O. Kauppinen

Microsoftin Xbox 360:lle julkaisema Kinect-ohjainlaite on innostanut paitsi pelaajia, myös hakkereita ja kaikenmaailman virittelijöitä. Laitteen suosio on saanut myös Microsoftin pyörtämään aikaisemman näkökulmansa ja lupaamaan viralliset työkalut Kinect-virittelijöille.

Mutta jo nyt virittelijät luovat sellaisia ihmeitä, että niissä riittää hämmästeltävää.

Esimerkiksi Lontoossa yliopisto-opiskelijat ovat rakentaneet Kinectistä ohjaimen, jonka avulla he voivat ohjata robottikättä. Kinect seuraa käden liikkeitä ja ne siirretään suoraan robotin ohjauslaitteisiin. Näin mekaaninen käsi toistaa tarkoin kaikki ihmisen ohjausliikkeet.

Kinect Controlled Delta-Robot from Enrique Ramos on Vimeo

Hollantilaiset opiskelijat ovat puolestaan tehneet Kinectillä Teräsmies-simulaattorin. Aivan oikein. Pelaajan vartalo ja sen liikkeet ohjaavat pelissä kiitävää ja lentävää Teräsmiestä.

Teräsmies-peliin on liitetty myös pelaajan päähän asennettavat virtuaalilasit, joiden avulla pelaaja näkee ulkomaailman Teräsmiehen vinkkelistä.

 

Graffiti on puolestaan kaikessa veikeydessään hassu bileidea. Kinect asetetaan bileissä videotykin viereen. Kamerat seuraavat tanssivia ihmisiä ja Graffiti-ohjelma tykittää tanssijoita villeillä digitaalisilla graffiteilla, jotka seuraavat heidän liikkeitään.

 

Ja entäpä Street Fighter Kinect sitten? Eric, joko olet kokeillut?

 

Onpa ohjaimelle keksitty jotain todellista hyötykäyttöäkin. Ei, en tarkoita tissifysiikkasimulaattoria. Vaan viittomakielen opetusohjelmaa. Miettikääs – mikä tämän nerokkaampaa?

 

Lisää Kinect-virityksiä: Wired, 10 Hacks That Make Microsoft’s Kinect a Killer Controller.

Muut lähteet: Check out this Superman VR simulator made using Xbox Kinect ja Students hack an XBox Kinect to control a robotic arm.

Lisää aiheesta

Microsoft julkaisee avoimet Kinect-kehitystyökalut

Kinectillä voi nyt pelata myös World of Warcraftia

Nolo video esittelee ensimmäistä Kinect-seksipeliä

Lue myös

Katso miltei tunnin mittainen dokumentti Blizzardin 20 vuodesta

Marvel vs Capcom 3 (PS3, Xbox 360)

Torchlight (Xbox 360)

Zeebo – kehitysmaille suunniteltu pelikonsoli

Muropaketin uusimmat