Uusimmat

Onko World of Starcraft sittenkin työn alla?

01.02.2008 10:29 Miikka Lehtonen

Vajaan vuoden takaiset huhut ovat palanneet kummittelemaan. World of Warcraft -rahapainostaan tunnettu Blizzard on taas kohun kohteena, kun tiedot Kiinasta viittaavat World of Starcraftin olemassaoloon.

Netissä kohistiin viime keväänä urakalla, kun Blizzard vahvisti työstävänsä Starcraft-universumiin liittyvää peliä. Monet saitit ehtivät jo julistaa faktana, että mysteeripeli olisi ollut World of Starcraft, mutta lopulta paketista paljastui sittenkin Starcraft II.

Tämän jälkeen on ollut hiljaisempaa, mutta huhut ovat palanneet viihdyttämään meitä kaikkia.

Bisnes-aiheinen sivusto TradingMarkets.com tietää nimittäin kertoa, että ”Kiinan johtava online-pelien operaattori”, Netease, on valittu levittämään Starcraft Online -peliä Aasian markkinoilla. TradingMarkets puolestaan käyttää lähteenään Caijing-lehteä, josta varmasti jokainen saitin lukija on kuullut.

Neteasen toimitusjohtaja ei suostunut vahvistamaan huhuja, mutta ei myöskään kieltänyt niitä, todeten vain, että firma seuraa useiden pelien kehitystä. Tyypillistä kaartelua siis. Toisaalta epämääräinen nimi voisi viitata esimerkiksi Starcraft II:n verkkopelitukeen, eli toteutuessaankaan huhu ei välttämättä tarkoittaisi Starcraft-morppia.

Blizzard on itsekin tunnustanut kehittävänsä jo seuraavan sukupolven massiivimoninpeliään, joka ei heidän mukaansa tule olemaan World of Warcraft -laajennus, vaan itsenäinen peli. Jotain siis on tekeillä. En välttämättä vielä pistäisi ennakkovarausta tiskiin näiden tietojen perusteella, mutta katsellaan ja odotellaan.

Lue lisää eDomesta

Nyt se on virallista – Blizzard kehittää uutta massiivimoninpeliä

Nyt se on virallista! Starcraft 2 on tulossa! (Päivitetty)

Blizzardin mysteeriprojekti julki lähiaikoina

Blizzard hehkuttaa ”yllätyspeliään”